Rensa lingon

Så nu är jag på plats.  Hädanefter får du läsa om mitt liv bland myror, lingonris och ogräs från en plats 8 mil från Östersund. Byn heter Västerövsjö.

Nu är det drag under galoscherna. I helgen var det kratta kratta kratta mellan och faktiskt ibland även under regnskurarna, hur många löv kan det bli? Med dotterns hjälp fällde vi en björk på baksidan av huset så att vi har ved ända till nästa år, kanske… Beror på hur kallt eller varmt det blir i sommar, vi får hoppas på det senare för i så fall räcker det. Hela trädet är kapat och klyvet och ligger där och väntar på sol och torkväder.

Jag har tittat till mina odlingar, dvs jag har krafsat lite i jorden i den fina lådan som tillverkades i fjol. Bra med låda, då behöver jag inte böja mej när jag ska rensa alllllllla mina plantor och grödor. Nu ska den andre personen i hushållet göra en låda till, modell mindre så att jag har gräslöken och persiljan inom inhägnat område. Känns fint att omgärda allt med trä.

Sen var det min lingon- och blåbärsodling. Jag har tilldelat två områden på min skogstomt. Där ska det så småningom växa både lingon och blåbär och jag ska kunna ta min hink och gå tio steg för att plocka mej en liter eller två. Än så länge bäddar jag för ett gott resultat, kan man säga. Jag har tänkt ut hur stor odlingen ska bli och jag inbillar mej hur jag ska göra för att lingonriset ska trivas extra bra.

Så nu gällde det att göra fint i odlingen. ”Rensa lingon” har fått en helt ny innebörd, jag har dragit bort allt gammalt gulnat gräs som växer bland dom fina gröna lingonbladen, dragit bort alla ljungplantor som verkar dyka upp fast jag tagit bort alla en gång samt bestämt hur stor min bärodling ska vara, det gäller att avgränsa sig annars blir hela tomten en skog.

Det finns massor att göra och mest går jag omkring och TÄNKER på allt jag ska fixa… vi får väl se

Publicerat av

2 reaktioner till “Rensa lingon”

  1. Först vill jag önska dig en riktig varm och skön sommarvistelse i ditt paradis. Sen hoppas jag att dina myror vet vem som är ”Herre på täppan” och håller sig på sin kant. Och så en önskan om att du ska få solbrända ben istället för det du beskrev i bloggen i somras.

  2. Tack för önskan om en härlig sommar! Jag hoppas vi ses nåt. Hur det går med myrorna kan du läsa i dagens blogg… det går ungefär som vanligt… inte alls alltså! Hm… solbrända ben, undras vad jag skrev om dom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *