Teknikstrul

Jag ska inte hålla på med sånt här! Jag ska spankulera omkring på tomten och glädjas åt de stackars grässtrån som trots allt har kraft att sticka upp bland mossan. Jag ska njuta av livet och lyssna till fågelsången och känna mig fri och lycklig. Jag ska i alla fall inte B E H Ö V A   Ä G N A   M I G   Å T   T E K N I K O B E G R I P L I G H E T E R!!!

Ni fattar… det är datorn och uppkopplingen jag pratar om. Net 1 (nu skriver jag det igen…. heja på för lite reklambetalning till mej). Nu tog jag hit min fina dator. Antennen provades i alla möjliga och omöjliga riktningar. Till slut fann den sin plats på altanen och på ett bord där jag brukar ha fiiiina pelargoner och sommarblommor. Först tänkte jag – men inte där? Men sen gav jag upp, jag får hitta på nåt nytt ställe för mina blommor. Och att antennspröten stack ut precis i midjehöjd tyckte jag efter ett tag inte var så farligt. Man vänjer sig väl… Få se hur det blir när andra personer än vi själva dyker upp, personer som tycker att de vill gå in på altanen precis som vanligt och inte åla sig in från sidan… En senare fråga dock! Allt var så roligt. Alla lampor lyste på modemet och vi kom in på nätet. Kunde t o m betala räkningar, så bra var det.. Ja alltså inte att betala räkningar, men att det gick!! Vilken dag!

Men en sak tyckte jag vi skulle ordna i alla fall. Antennsladden var 10 m lång och den kunde jag omöjligt tänka mig ha liggande över hela altangolvet. Alltså började jag rulla ihop sladden. Då slocknade alla lampor… och dom blev aldrig sig själva igen.

Helpdesk… undrar hur många helpdeskar man kontaktat under åren? Och hur många trevliga Johan och Jimmi och Marie och Eva man pratat med. Dom är så trevliga, det är inte det. Det är själva grejen att man måste ringa dom. Liksom så förargligt, det känns som att man inte klarar något. Efter diverse kontrollfrågor och underliga handhavandeknep kom Jimmi fram till att mitt moden troligen var sönder. Efter 2 timmars användning? Jodå, det kunde hända. Så nu kommer ett nytt modem på posten och då hoppas jag verkligen… annars ggrrrr…

Fy vad jag klagar. Jag har faktiskt gjort en del roliga saker också. Som att städa lusthuset. Igår putsade jag alla 98 fönsterrutorna. Jag räknar förstås in- och utsida som två. Och rutorna är så himla små så det är svårt att få till dom i hörnen. Det blir faktiskt inte alls bra, men jag tröstar mej med att det är gjort.

När vi satt där på kvällen och solen lyste så såg jag att rutorna var förfärligt flammiga… men det är smällar man får ta. Dom äääär putsade så det så!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *