Myr-kriget

Det är sedan länge känt att jag är en myrhatare. Varje år utkämpar vi ett krig myrorna och jag. I likhet med alla andra stora slag har kriget ett namn ”Alla mot en”. Dom är ju rätt många och jag är helt ensam om min smått fanatiska uppfattning att myrorna ska hålla till i skogen och inte på min tomt.

Jag vill absolut inte utrota dom! Jag vet att dom är jättenyttiga för naturen och att dom är suveräna arbetsmänniskor det är jag den första att skriva under på. Dom gnor som bara den. Fast nu när jag är på mitt mest ogästvänliga humör så tänker jag att kanske dom har en suverän coach som dompterar sina myrarméer ungefär som i ishockeyn, dom jobbar några minuter var och sen byter dom. Då kanske inte alla är så himla duktiga egentligen och kanske inte alla springer omkring heeela tiden. Måste vara enkelt att ha en sånt lag att jobba med – dom är snabba och dom är framför allt många. Och snacka om att det är lätt att jobba om man får vila efter bara någon minut. Det här kan tyvärr inte kollas men tanken är fri.

Dom får som sagt gärna vara i skogen. Där behöver dom inte känna sig trångbodda. Skogen utanför mitt hus är enorm. När dom är på min tomt tar dom sig friheter. Så fort jag sätter ner foten så har jag minst två myror som biter mej. När den andre personen i hushållet får en myra på foten böjer han sig sakta ner, plockar bort myran och säger ”här ska du inte vara” – och det utan att han fått ett enda bett….. Snacka om folkskillnad! Kan det vara att han är en sån fiiiiiin människa? Och faktum är att dom biter mej även om jag befinner mig på okänd mark. Om en myra ser min vita 39:a så hugger hon direkt. Dom har pratat ihop sig! Undras vilken sorts uppkoppling dom har? Inte är det Net 1 i alla fall (jag har inte fått nåt modem än…. grrr).

Nu har jag gjort slut på 1,5 Myrr-burk och runt omkring på tomten ser man vita halvcirklar som anger den tomtgräns som gäller för myror.

Publicerat av

2 reaktioner till “Myr-kriget”

  1. Hallå Barbro! Jasså du kom ej ihåg att du beskrev dina ben som nyplockade höns, bleka och knottriga på grund av kyla och regn sommaren 2012.
    Att myrorna biter dig är nog för att du smakar så bra, dom tar sig ett litet ”mellis” när dom är oppe på foten. Har du försökt med att strö Myrr på fötterna?

    1. Ja du hör ju själv… jag pratar en massa gallimatias. Myrr på benen, nej det tror jag inte jag vågar. Då lär dom aldrig mer bli solbrända..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *