Åter på lantstället

Tillbaks på Narasjön efter en rolig vecka hos barn och barnbarn i Stockholm. Det var dansuppvisning och fotbollsträning för både flicka och pojke, pool-bad och mycket kortspel. Jag spelar som en besatt och blir jätteglad om jag vinner över en nioåring. Vilken sorts mormor är jag??

På vägen upp genom en del av Sverige ökade utomhustemperaturen ju längre norrut vi kom. När vi klev ur bilen i Sundsvall möttes vi av rena värmeböljan. Inne på IKEA (såklart skulle vi in dit en sväng….) var det svalt och skönt och vi kunde genomföra en promenad genom hela butiken trots att den andre personen i hushållet såg uttråkad och liksom övertrött ut ganska omgående. Vi handlade inte så mycket den här gången, bara ett databord, för det där jag slängde förra året ….. min idiot …. var i alla fall inte så bra. Det är vad jag intalar mej.. Sen blev det en hylla till toaletten, en matta, lite ljus förstås och en väckarklocka för 9 kronor så att jag ser vad klockan är när jag är uppe på natten och inte kan sova.

När vi kom fram till Västerövsjö möttes vi av en härlig syn. Vår gräsmatta var alldeles grön och gräset hade växt ganska mycket – på vissa håll. Innan vi åkte sa vi att i år behöver vi nog inte klippa särskilt många gånger, det är väldigt mycket mossa överallt. Men det säger vi varje år och varje år blir det gräs i alla fall. Visst är naturen underbar!

Så nu idag på morgonen har jag klippt gräset. Min trädgårdsmästare har satt om sina plantor. Jag tyckte ju på vårvintern att VI skulle plantera lite frön, det gjorde vi förr när vi hade växthus. Eller rättare sagt, jag tyckte att HAN skulle plantera lite frön. Han är den som har tålamod och gröna fingrar. Jag är mer en sån som sticker ut och river runt i en rabatt ett tag, sen ledsnar jag.

Mina sallads- och rädisodlingar då? Som innan avfärd till Stockholm befanns vara invaderade av myror fast dom är satta i en hög pallkrage… jodå, det hade kommit upp lite grönt men där var fortfarande en massiv myrfolksrörelse under glaset.. Så nu har det kommit till ännu en vit ring på tomten, Myrr-moster har varit framme.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *