Min lilla by i världen

När vi bilade hem från Stockholm lyssnade vi bl a till Radio Gästrikland. De var i färd med att kora bästa byn i länet. Byn som vann har jag glömt namnet på ….”fallet” nånting. I alla fall (försök till vits!!) så intervjuade man personer som bodde i byn och frågade vad dom tyckte var så bra med just deras by. Flera sa att det var svårt att säga, det var både så mycket och så lite. Trygghet var det nån som nämnde, trevligt var ett annat ord.

Igår kväll tänkte jag på vad som är så bra med MIN by. Försöker mej på en beskrivning av en vanlig kväll på Västerövsjö: Igår kväll cyklade jag iväg genom byn för att dansa Zumba på Bygdegården. En kväll  i veckan samlas några dansande damer och tränar stenhårt till brasilianska rytmer. Igår var det väldigt svettigt kan jag säga.

När jag sen cyklade hem kunde jag konstatera att Per Nirsa strävade på ute på sjön och att syrenerna blommade och doftade underbart utanför n´Daniel. Hela min väg var kantad av gröna blad och några natt- och dag blommor. Svängde sen in till Norrbro Fårgård och köpte mej lite lammkött, himmelskt gott till grillpartyna som jag ska ha i tid och otid i sommar. Dom hade också tagit fram ett fint ullgarn så då köpte jag en härva sånt också, det kan vara roligt att sticka på nåt till vintern och minnas sin by.
Väl hemma duschade jag, la mej platt i soffan och glodde på tv ett tag innan jag la mej i ett rum som har myggfönster. Svalt och skönt.  Somnade så gott!
Nu sitter jag ute på min fina altan och har bena utanför parasollet – dom kan behöva lite sol. Trots mitt löfte varje år att jag är för gammal för bikini så har den åkt på i år igen. Om det kommer nån drar jag på mej en tröja och ett par shorts. Man måste ju se anständig ut i min förhållandevis höga ålder.

Önskar Eder alla en fröjdefull helg!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *