Flamma stolt …

Igår fick uttrycket ”som spön i backen” sin rätta förklaring. Det lät inte bara som spön utan mer som ett mindre flyganfall. Men idag lyser solen från en fläckmolnig himmel och tittar man riktigt noga och är positivt lagd så kan man leka att det är mer blå fläckar än vita. Det är bara att hoppas att molnen drar iväg åt annat håll. Men det blåser väl för lite för det.

Nåja, man får inte sura. Det regnar inte i alla fall. Gräset som har vuxit sig riktigt långt på bara några dagar får nog vänta på att bli tillklippt nån dag till.

Jag fattar varför alla pensionärer säger att dom har så mycket att göra. Vi tar ju så god tid på oss för allting. Igår höll vi på nästan hela dan med att handla för 582:60 + lite växter för 320:-.

Masade oss upp vid halv nio, frukost och sen iväg till Hammarstrand. Strosade runt på färgaffären, hittade en färgkarta och vips så var färgen där – lavendel. Den jag skulle ha i hallen. Och så lite färg till taket också…. Sen var det ICA och Systemet och när det jobbet var klart hade det gått flera timmar. Fika är ett måste när man är i Hammarstrand.

Och till sist en tur till Bispgården och handelsträdgården. Förra gången vi var där köpte vi ett körsbärsträd som var så himla fint i två hela år. Sen var det nog nån sork som åt upp det. Nu köpte vi en rododendron–buske. Går dom verkligen här uppe? Jodå, om man köper en hel säck med deras favoritjord samt går ut i skogen och samlar vissna små grenar ???? och blandar i jorden. Kunde den inte vara blandad och klar när man köper speciell jord? Det blir värre och värre…

När vi kom hem var klockan halv 3… Då blev det måla av och innan 7 var allt klart. Det blev kanske bra, man måste vänja sig. När man stiger in i hallen möts man av en lavendelfärgad garderobsdörr och det är man iiiinte van vid. Men OK den får sitta på ett tag få se om det känns bra.

Idag är det förberedelser för gäster som kommer på eftermiddan. Innan dess ska jag till Bygdegården och fixa lite innan Byfikat som är kl 1300. Så idag blir det en rolig och händelserik dag, vilket påminner mej om att jag kanske måste sätta fart.

/Ha nu en riktigt härlig Nationaldag .. flamma stolt mot alla möjliga sorters skyar!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *