Måndag och regn

Ja så var det måndag igen. Jag var ju på bröllop i helgen så det känns ju lite beige att sitta här i en väl använd fliströja – vad gjorde man innan flisen fanns? – och några lagom slitna byxor som jag har när jag jobbar ute i trädgårn.

På förmiddan var jag ute och knipsade lite kvistar, en massa små rönnbärs- och björkplantor har börjat sticka upp lite här och där på tomten. Sen ska vi inte prata om dom som sticker upp strax utanför min tomt. Men dom kan jag inte göra något åt. Snart blir där en hel snårskog som skymmer min sjöutsikt. ”Lantställe med sjöutsikt” smäller ju något högre än ”Torp intill tät snårskog”.

Nu är det kört med utomhusaktiviteter. Det regnar som bara den. Men jag sitter inte sysslolös. I fredags inhandlade jag ett tygstycke på Flatmo. Det ska bli en gardin i den nymålade hallen. Där finns ett litet trappfönster och såklart måste även det piffas upp lite.

Hörde att Madeleines klänning var helt handsydd av Valentino och co. Varför handsyr dom? I alla fall dom långa sömmarna borde väl löna sig att sy på maskin? Håller det verkligen när dom syr för hand? För när jag syr för hand då blir det låååånga stygn, ibland går det så fort så det blir liksom tråcklat. Ganska ohållbart föreställer jag mej.

Men i alla fall, här har jag ingen symaskin och jag är dessutom inte särskilt förtjust i att använda denna makapär. Det blir aldrig riktigt rakt och undertråden tjorvar alltid. Lika bra att sy för hand alltså. Så nu är det Valentino och jag som sitter och sömmar…. Och det gör ingenting om det inte blir så hållbart. Vem går och drar i en gardin som hänger för ett fönster. Gäller bara att få upp den, sen kan den hänga i många långa år.

Jag gillar gardiner med omtag så här på landet. Fusk, det är min bästa gren. Så jag klippte av en remsa på varje sida av tyget, remsan var lite fransig men jag tyckte det kunde passa bra som omtag. Jag fållade alltså inte alls. Så nu sitter där ett omtag med en rosett och en gullig frans…

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *