Är jag djurvän?

Härom dan fick jag frågan om jag är djurvän eller inte? Jag var tvungen att fundera ordentligt på det. Jag vet bestämt att jag älskar hundar och gillar katter, men när det gäller katter är jag allergisk så det blir lite svårt att hålla i dom. Men dom är väldigt söta och goa och gulliga. Men ser jag en hund, oavsett stamtavla eller utseende, så faller jag direkt.

Hästar är trevliga att titta på. Och jag vågar klappa dom både på mulen och på ryggen. Absolut inte rida. Fast jag tycker det ser ut som att dom har så tråkigt när dom står alldeles stilla timme ut och timme in och bara stirrar ner i marken. Jag blir bekymrad över att dom inte lägger sig ner och vilar nån gång. Ja det gör dom väl nån gång men inte är det ofta.

Sen har vi fåglar. En närstående person i familjen är otroligt intresserad och duktig på fåglar och han berättar gärna om alla arter och beteenden. Och jag kan bli väldigt fascinerad av alla berättelser om hur dom flyger iväg långliga sträckor för att övervintra. Jag kan inte fatta hur dom klarar resan över så stora vatten. När vilar dom? Men jag kan inte lära mej namnen. Flugsnappare och sädesärla borde jag lätt klara, men ibland blir jag osäker och säger nonchalant: ”Jaha, nu såg jag nyss – ja men visst var det väl en flugsnappare?” Har jag tur så får jag svar från den andre personen i hushållet – det är tur i så fall, för oftast svarar han inte alls när jag frågar något. Men det är ett annat spörsmål som jag kan ta upp en annan gång.

När det kommer till kryp så behöver jag inte säga mer. Myror gillar jag INTE… Och inte små flygfän heller, faktiskt så ogillar jag flugor mer än myggor. Flugorna är så irriterande med sitt flygande och landande hit och dit och upp och ner.

Ormar är jag skiträdd för trots att jag aldrig sett nån lös och ledig i markerna, bara nån enstaka gång märkt att jag oturligt och utan någon som helst planering från min sida hamnat framför ett terrarium på zoo. Maskar påminner ju väldigt mycket om ormar så dom går också bort. Meta med krok och mask är inget för mej.

Så vad ska man säga… är jag djurvän? Tror inte det!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *