Lite bakom

Ibland undar jag hur andra människor städar. Eller rättare sagt hur mycket dom städar; var och hur ofta. Och ibland frågar jag så där lite försåtligt: ”Hur gör du när du rengör där eller där?” så att dom ska tro att jag självklart också städar just där men att jag vill ha nåt bra tips.Men vissa saker törs jag inte ens fråga om, t ex om dom städar bakom tvätt- och diskmaskin. Om dom verkligen drar fram dom tunga maskiner och RENGÖR. Törs inte för tänk om dom säger – ”ja men det gör jag varje år”, ”till jul är det ett måste att dra fram tvättmaskinen”, ”med jämna mellanrum”……Ve och fasa!

Men nu vågar jag säga det. … Jag har inte dragit fram min tvättmaskin på 15 år. Sista fem åren har jag tänkt att den går väl sönder snart så då blir det ju per automatik städat där bakom.

Igår hände något oförutsett, fast egentligen var det förutsett. På tvättstället står en eltandborste i farlig närhet till en liten glipa mellan väggen och tvättmaskinen/-torktumlaren. Eltandborsten är min men används endast av den andre personen i hushållet. Jag har förgäves försökt flytta tandborsten till ett tandborstglas där den borde stå säkrare, men icke…. den hamnar alltid på samma ställe ändå. I samma glipa hänger min hårblås. Varje gång jag greppar hårblåsen så vajar tandborsten till. Igår vajade den lite för mycket. Den ramlade ner bakom tvättmaskinen!!

Jag behöver väl inte säga att det är väldigt trångt där… Genom att plocka fram alla långa skaft jag kunde hitta, inkl dammsugaren, startade jag tandborsträddningsaktionen. Tänkte inte säga nåt först men eftersom jag svor så mycket och det small så mycket och det lät så konstigt så var det omöjligt att inte locka dit en viss person.

Med lock och pock gick det inte. Vi fick inget napp! Det var bara att dra fram hela köret. Och det var jättetungt och jättetrångt. Så snart den var så pass ”ute” så vi fick ner dammsugarröret så påbörjades Aktion Sanering. Usch, usch, usch!  Man brukar tala om dammråttor, här skulle jag kunna säga att råttorna var stora som Dinosarius Rex.

Pust… det var en pärs faktiskt. Men nu är tandborsten på plats I GLASET, och min hårblås ligger i ett skåp.

Nu hoppas jag nästan att tvättmaskinen går sönder så jag får en ny ren fin. Då ska jag passa på och städa där bakom så där ordentligt som kanske alla andra gör.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *