Allt fungerar – vilken dag!

Som vanligt är jag helt dagavill. Vet inte om det är tisdag eller torsdag. Fast mot helgen brukar jag kvickna till och då är jag med på banan. En lördag skulle jag aldrig missa. Datum ska vi inte prata om, jag har tom fortfarande svårt att svara på frågan vilket år det är?? 2013, va konstigt det låter.

Förmodligen har allt att göra med att jag inte vill komma ihåg när jag är född heller. Svamlar omkring, när jag får frågan, och vet till slut inte riktigt hur gammal jag själv är.. Vart ska det sluta?

Igår i alla fall. En förfärligt tråkig eftermiddag och kväll. Det regnade och regnade. Jag var frusen ”i märg och ben” som mamma sa. Det berodde på att vi hade myggfönstret i kvällen innan och att jag frös som en tok men inte orkade gå upp och ta ur fönstret. Hela sovrummet var helt utkylt på morgonen. Jag repade mej inte på hela dagen.

Så blev det dags för TV, jag brukar vägra att sätta mej före 1900. Då blev det fleece-filten, uppdragen ända till nästippen och till sist blev jag varm. Om inte annat blev jag varm för att TV-bilden hela tiden krackelerade. Vi har inget flyt med vår teknik… Det regnade som sagt väldigt mycket men det borde inte bli så där. Försökte följa en kriminalhistora Foy´les war, som jag tycker är så bra. Jag har alltid tyckt att han är så snygg och nu, fast han är ganska till åren kommen, så tycker jag fortfarande att han har något visst. Nåja, det var sannerligen inte lätt att följa den mordintrigen. Precis när något spännande skulle avslöjas så försvann bilden i några sekunder, av på av på av på. Jag letar nu febrilt efter ett reprisdatum så att jag kan få en liten hint om vad allting handlade om.

Men i morse…. vilken härlig dag…

Torgnys radio himself stod på gräsmattan kl 1000. Han ordnade med TV-antennen, som tydligen kommit ur sitt läge. Vi gjorde ett krafttag med antennen till vår internetuppkoppling. VI FICK TILL DET! (märker ni att jag sa VI). Det enda jag gjorde var att sitta inne och gasta  ”nu är det 97, nu är det 88, nu är det bäst hittills”. Ni vet! Nu sitter antennen prydligt uppspikad på ett fint träd som aldrig kommer att falla offer för yxan. Sladden sitter fast på flera ställen i huset och JAG KAN BLOGGA….

Detta är EN LYCKANS DAG … så det så!

Publicerat av

2 reaktioner till “Allt fungerar – vilken dag!”

 1. Av en slump (?) hamnade jag på din blogg – jag föddes faktiskt nästgårds, i Österöfsjö, för en evighet sen.

  Trots att jag bor i Stockholm sedan länge har Öfsjö (båda byarna) en plats i mitt hjärta, jag tänker på alla härliga sommarlov…

  1. Va roligt höra att nån kan ”hamna” på min blogg. Undrar nu förstås vem du är?
   Britt-Maries syster var det första som kom för mej, men kanske inte… Hör av
   dej, jag är så nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *