Sommarlivsliv

Jag har tappat flera veckor av mitt sommarlivsliv. Nu måste det bli ordning igen. Dvs, jag ska ta en promenad för att hämta tidningen nere vid vägen, och då passar jag på att gå 1 kilometer medan jag ändå håller på.

Idag var det en härlig morgon. Sjön låg nästan spegelblank och tröjan som jag tyckte att jag behövde, åkte av redan nere vid vägen. Träffade kusinen som redan var nere vid sjön och klippte bort skymmande sly, upptäckte att min installation i konstparken hade ramlat omkull och måste fixas till men det får bli senare under dagen.

Väl hemma blev det frukost med kaffe ute i solen. Och nu har jag plockat lite och börjat förbereda för en dag nere vid stranden.

Mina odlingar kanske man kan fråga sig? Tja, det är som vanligt. Jag är väldigt entusiastisk och intresserad i början av sommaren, men sen när allt börjar ta sig och det ser så där flurigt ut då tappar jag intresset. Nu har det mesta regnat sönder och det känns inte som nån mening med att försöka hyfsa till det ens. Tanken på att det bara är en vecka kvar tills augusti får mig att hoppa över petitesser som en ovårdad rabatt. Gräset har knappt växt på hela veckan så det behöver absolut inte klippas än. Alltså kan jag lämna allt trädgårdsarbete till senare.

Blåbären är inte mogna tycker jag. Man får vända på vartenda ett för att se om det inte är lila på undersidan. Alltså väntar jag med det några dar.

Med förtjusning kan jag konstatera att det blir ännu en latdag i solen.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *