Lagom bra

Jag känner mig som tjuren Ferdinand, sitter på altan nr 2, den med tak, och bara myser. Trött och solvarm efter en dag på stranden. Kan knappt fatta att det är så härligt, att det är sommar. Det fläktar lite lagom och det är alldeles lagom med moln på himlen, så att man hinner coola ner sig lite mellan varje solattack.

Så här i Landet Lagom har vi det så himla bra just nu. Jag ser att gräsmattan behöver klippas, men det kan vänta. Gräset växer sakta när det är så här varmt. Kan egentligen inte se nånting som jag behöver göra.

Lunchen blev en lättsam och snabb historia. Sen alla barn och barnbarn och övriga gäster åkt hem såg jag min chans på matjesill och gräddfil med gräslök, det är ju så himla gott när det är varmt. Gladeligen hämtade jag ut en burk, men när jag läste på ”bäst före”, så hade det passerat för väldigt länge sen – 1 juni för att vara mer exakt. Alltså gick den inte att äta. Så det blev några skinkskivor och lite gammal potatis, men helt OK. Får väl se om vi tar oss nåt fram mot kvällen. Det blir i alla fall ingen avancerad matlagning idag, kanske steker vi ett ägg eller nåt. Här ska latas…

Nu tar jag boken igen och sätter mig och läser ett tag innan solen skyms bakom träden för resten av kvällen.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *