Panik ..

Satt och tänkte. Klippa gräset kanske? Eller inte? Långt är det inte, men det ser inte riktigt bra ut heller. Vore nog lämpligare att ta fram trimmern och köra närmast ”hagan”. Men det är jättebesvärligt. Måste ut med skarvsladden och sen hålla reda på var den är hela tiden. Jag får alltid för mej att jag ska klippa i skarvsladden och då tror jag att jag ska ”döden dö”. Kan det bli så? Ingen aning. Jag tänker alltid tanken i alla fall. 

Så det blev gräsklipparen. Om någon ser mej vandra omkring på tomten kan dom lätt få den felaktiga uppfattningen att jag är alkoholiserad. Jag går som en sån, dvs ibland blir det ett stort hål och då liksom lyfter jag ena benet onormalt högt. Sen snubblar jag ofta till när jag kommit upp ur gropen igen. Ingen villa-i-stan-gräsmatta alltså. Nej våran gräsmatta kan beskrivas som ”ett ojämt landområde som bitvis har gröna partier”.

När jag började klippa fick jag panik. Jag mindes nämligen när jag klippte första gången den här säsongen. Som vanligt sa jag då ”Vi borde ändra på knivarna, det märks ju knappt att man klipper” Svaret: ”Man ska inte klippa så långt ner första gången”. Say´s who? Det är en sån där kommentar som jag misstänker är ett typiskt grundlöst påstående. Det är väl bättre att klippa till när man ändå håller på?

Men – varför panik? Jo, det var ju alldeles nyss som det var första gången. Snart är det 1 augusti och det går så himla fort. Jag vill inte att sommarn ska ta slut.

Jag vill sitta på broa och svettas, jag vill känna en mild vind som bara ibland blir så stark så den rufsar om i mitt hår, jag vill gå ner till sjön och höra vågskvalpet, jag vill se den blå himlen och känna den varma solen, jag vill svettas, jag vill höra åskans dån och regnet efteråt, jag vill äta frukost ute, jag vill gå sakta sakta ner till landsvägen och hämta tidningen, jag vill krypa upp i hamocken med en bra bok., jag vill att det ska vara ljust hela natten.

Och de sista dagarna har allt detta hänt!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Panik ..”

  1. Hålller fullständigt med dig – det ska vara ljust och varmt hela sommaren, – det får gärna regna på natten – så att inte gräsmattan blir så där trist – gul och ful.
    All bär och svamp har ”torkat in” – då behöver man inte göra så mycket mer.
    Nu njuter vi av allt och hoppas på en skön och trevlig höst i ”föreningen”. Vi saknar er. Hälsn från Höga kusten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *