Om att stressa upp sig

Kan man stressa upp sig för ingenting? Jo det kan man! Beror det på att man tycker det är roligt att vara stressad? Ja det gör det! Känner man sig mer viktig om man får säga att man har mycket att göra? Ja det gör man!

Efter denna enkla men heltäckande studie av min psykiska status kan jag konstatera att:

1.  jag har ingenting att göra
2. jag vill ha något att göra
3. jag känner mig oviktig

Dvs, det skulle kunna tolkas som så, men det är förstås helt fel. Nej, för jag har alltid något att göra och  jag vill inte ha mer att göra. Fast på punkt 3 kan jag hålla med lite. Inte känner jag mig så viktig och behövd alla dagar. BNP rullar på utan mej, industrin och näringslivet verkar ha bråda dagar utan min närvaro och det är väldigt sällan nån ringer och vill att just jag ska utföra en särskilt viktig syssla. Men sånt är livet, det är smällar man får ta.

Idag har det varit väldigt stressigt. Bjöd hem några damer på lunch 1230, skulle bara göra en enkel sallad, men vadå – det tar tid att skära allt, och blanda, och göra dressing, och duka mm mm, sen ringde telefonen två gånger. Alltså blev det lite stressigt. Men jag var såklart färdig 30 minuter innan dom kom, det är jag alltid.

Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag, satt och planerade allt vi skulle syssla med till hösten, dvs det blev mest prat om vilken sorts sockar vi skulle sticka och framför allt till vem. Ingen hade några närstående som förklarat sig villiga och behövande. Vi diskuterade vår eventuella närvaro på byns julmarknad och vad vi i såfall skulle prova att prångla ut till nån stackare som inte förstår bättre. En massa uppslag fick man helt klart, problemet blir att hitta lönsamhet i tillverkningen och fundera på var man hittar en bra andrahands-marknad ifall det mot förmodan inte blir nåt alls sålt på marknaden. Var lägger man allt som blivit över?

När damerna gått hem drog jag en repa ut till skogen, det är bara några meter hemifrån så man kan kuta fram och tillbaka fort och kvickt. Och det gjorde jag, först insåg jag att jag frös i mina shorts och sen gick jag tillbaka en andra gång och satte på mej myggmedel. Trots dessa skyddsåtgärder och med öron som hettade som om de varit placerade i thekoppen insåg jag efter 30 minuter att det var omöjligt att vara i skogen, myggen var som tokiga.

Gick hem och rensade alla 3 deciliterna, fick kasta väldigt många bär. Dom är fina på ena sidan men lite lila och intryckta på den andra. Om det på en del bär sitter kvar små skaft tar jag inte bort dom. Gör ni det?

Men snipp snapp snut… nu är dagen snart slut. Jag kan placera mej i soffhörnet med ett korsord eller ett handarbete eller bara ligga under filten och glo på TV. Vad jag har det bra!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *