I bärskogen

Så fort man greppat bärhinken känns det som höst. Nu innebär en solig dag inte längre att man funderar på om man ska ta på bikinitrosan under shortsen direkt från morgon, så det blir lättare att klä av sig fram på dan. Nej, nu är det långa skogsbyxor och långärmade tröjor som gäller.

Vi har ett jättebra blåbärsställe där vi hittat massor av bär alla år. Dit åkte vi och fann till vår besvikelse att det var väldigt lite bär samt att dom stackare som stod och hängde på sina kvistar ofta var sjuka.

Vad göra, måste hitta ett nytt…. Vi drog uppför en bilväg där det finns en bom som nu stod öppen. Det känns nästan som att man är på väg att stjäla Riksbankens valutareserv och man är beredd på att det snart ska hoppa ut nån gubbe på vägen och säga Stopp… Ingen gubbe kom, men när vi väl hade vänt långt långt upp och hittat en liten ficka att ställa bilen i så hörde vi ett dån – kunde varit åska – men icke, det var en timmerbil som i full fart dånade fram uppför skogsvägen. Vad dom kör? Med tre tomma vagnar, det skakade och lät. Vi var verkligen glada att vi hade vänt och att vi inte mötte den.

Vi plockade ett bra tag, där fanns jättemycket fina bär, och rätt som det var hördes braket igen, nu var bilen på väg ner med full last. Då började jag tänka på vad som skulle hända  ifall bommen var nerfälld när vi skulle hem. Ja hellre än att höra av sig till skogsägaren (vem det nu är) och be om att bli utsläppt hade man väl ställt av bilen över vintern och väntat på nästa bom-öppning framåt våren 2014.

Men allt gick bra, nu ligger bären i fina små plastlådor och det ska bli så härligt att smaska på dom när snön ligger vit på taken.

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “I bärskogen”

  1. Det är ju det jag säger. Dom kör som galningar. Tänk dig att ha massor av sådana efter Fisksjövägen hela vintern. Man kan ju få rännskita för mindre. Dock finns det ingen bom som stänger in mig i alla fall. Man får vara glad för det lilla Än har jag inte försökt plocka blåbär. Hallon kanske till veckan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *