Semestrat klart

Oj vad jag har semestrat. För en vecka sedan tog vi tåget till Göteborg där vi våldgästat min kusin dagarna i ända. Det har varit jättehärligt att:

– åka till Fredrikshamn med färjan och sen ta tåget till Skagen (berättelsen om hur vi jagade möjligheten att få sätta fötterna i två olika hav samtidigt kanske kommer vid ett senare tillfälle). Skagen-muséet var häftigt och så var även den lilla stan och dom mysiga restaurangerna

– strosa omkring på Liseberg och inte behöva åka en enda attraktion. Den enda som vi möjligen skulle ha vågat oss på var Farfars bil, men eftersom vi inte hade några egna små barn med oss och eftersom vi inte vågade kidnappa någon annans, så avstod vi. Samma sak med barnkarusellen, fast den såg väldigt kul ut. Men vi gick och gick och gick och satt och satt och satt och faktiskt så provade vi på några små lustiga aktiviteter med en golfklubba bl a. Så vi gjorde minsann Liseberg….

– gå på stan i Göteborg är jättehärligt, skönt och ljummet väder, massor av människor, mysiga restauranger och intressanta affärer. Jag, som varit värsta shoppaholliken, har inte med mej en enda sak hem… vad är det som händer? Hur tråkig har jag blivit?

– äta på restaurang alla dagarna, ibland både till lunch och middag. Det är semester det… Efter den här veckan kan nog till och med korv och makaroner smaka bra som omväxling.

Och en annan sak som är så bra med semester. Det är skönt att komma hem igen också. Nu blir det östjämtland och lantstället och blåbären och hallon – för dom är väl kvar?

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Semestrat klart”

  1. jo nog finns det bär kvar om inte regnet har spolat hallonen av buskarna förstås. Tänk att du varit till Skagern. Det är ett ställe som jag alltid velat åka till och se det vidunderliga ljuset som finns där och se all fin konst som kommit till där. Lyckos du. Borta bra men hemma bäst kanske är ett ordspråk som kan stämma när du nu kommer hem till vardagen.

  2. Skagen – vilket ställe! Att ha fötterna i både Skagerrak och Kattegatt och se vågorna komma omväxlande från vänster och höger – det är magiskt!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *