Sågs senast i ett hallonsnår

Skogen är proppfull med bär. Och jag som missat över en vecka. Så igår gällde det att ”rava åt sej”. Om jag hade försvunnit i skogen, vilket inte alls är särskilt otroligt pga mitt urusla lokalsinne, hade efterlysningen förmodligen sett ut så här:

”Inte ung kvinna försvann igår i östjämtska skogstrakter. Hon var vid försvinnandet iförd en fläckig fliströja i obestämd färg samt ljusa byxor som sett sina bättre dagar. På fötterna bar hon ett par för stora stövlar. 

Senast hon sågs bar hon på två bärhinkar, en i vardera handen. Blicken kan beskrivas som irrande, sökande och skärrad. Man förundrades över hennes sätt att ta sig fram i bärskogen. Ibland var det långa kliv, ibland knäledes och ibland ålade hon fram under hallonsnåren. Stundtals befann hon sig på ett ställe där det fanns både hallon och blåbär och då plockade hon en sort per hand. Eftersom kvinnan är snabbfingrad bör hon ha fått med sig en ansenlig mängd bär av bägge sorterna. 

Den som sett kvinnan eller kanske sett spår av hennes framfart (stora områden i naturen som är nermejade) är välkomna att höra av sig till hennes sambo. Hittelön utlovas ej”. 

Ja så kunde det ha sett ut. Det kunde också ha blivit som för en kvinna i en film som jag såg för länge sen. Kvinnan var gift med en stenrik affärsman. Hon blev kidnappad och man begärde lösesumma. Mannen utförde indiandanser, slog sig på knäna, skrattade och gjorde obscena gester. Budskapet till kidnapparna var: ”Aldrig i livet att jag betalar pengar för att få tillbaka henne”. Men det skulle såklart aldrig hända mej!

Jag tog mej lyckligt och väl hem med alla hinkarna och har nu kokat sylt i långa baner. Kanske borde fundera över om jag får plats i frysen också??? Tänkte inte på det!!!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Sågs senast i ett hallonsnår”

  1. Bärnoja kan man få när skogen är full och man bara vill ha och ha och ha. Tur att du tog dig hem i alla fall men vem äter all sylt . Man lever ju inte precis på pannkaka varje dag. Vi får i alla fall motion och behöver inte besöka något dyrt gym och gå på nåt sketet band.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *