Stubbfräsning

Har läst flera annonser om folk som kommer hem och utför stubbfräsning. Det kan jag göra själv, fast jag antar att dom tar bort stubbarna – jag tar fram dom.

Som jag tidigare nämnt har jag planer på en blåbärs- och lingonodling på tomten. Jag bäddar för ålderdomen kan man säga. Vore ju fint att plocka årsbehovet av bär genom att färdas några meter utanför trappen. Det är tanken!

Men det är inte snyggt! Det verkar som att riset börjar ta överhanden över halva gräsmattan. Och tyvärr växer det inte bara ris, det är en massa annat flur också. Saker som sticker upp – förmodligen gräs, små björkplantor, konstiga blad. Det ser inte bra ut. 

Så igår skulle jag frisera i min odling. Inne i allt stök fanns nämligen två stubbar och dom syntes knappt. Jag älskar stubbar och stenar. Så då började jag klippa till med trimmern. Det är inte lätt. Rätt som det är har man klippt lite för mycket. Men jag tyckte nog att jag fick till det ganska bra ändå. Nu är stubbarna fullt synliga och på dom växer det lingon som är så röda och fina. Och på andra sidan, vid björken, får blåbärsriset hålla till – fast där är det inte lika fint, där är det helt klart flurigt… Måste fundera ut en plan på det!

Som tur var hade jag tjatat iväg den andre personen i hushållet till att trimma bort allt gräs innanför hagen, så han såg inte att jag mejade ner fina kvistar med röda fina lingon… det var förstås inte så lyckat. Men vad gör man inte för konsten!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *