Vem ska äta alla bär?

Det är frågan! Nu har jag plockat och plockat och syltat och lagt in i burkar för vidare befordran till frysen. Igår skulle vi till stan en sväng och då passade jag på att tömma lite, allt ska ändå hem så småningom. Då visade det sig att frysen hemma nu är fylld till hälften med bär… och då är inte allt med … och så har jag inte plockat klart här, hade tänkt ta mej en vända i eftermiddag faktiskt.

Men å andra sidan, vad ska man ha i en frys om inte bär. Jag bakar inte särskilt ofta, några bullpåsar ska man väl kunna klämma in. Jag köper inga älgar eller oxar. Jag kan köpa ett köttfärspaket åt gången istället för att köpa ett jättestort, dela upp och frysa in. Man får tänka om helt enkelt. För nu ska bären in…

Annars har jag gjort en dum sak igen. Var till Ikea i måndags och kom på att jag absolut ville ha en ny matta. Kollade och kollade och fastnade för en väldigt färggrann sak, som jag till slut drev igenom att vi skulle köpa, jag var sääääääker på att den skulle passa till våra röda soffor. Den andre personen i hushållet var mycket tveksam men till slut lyckades jag övertyga honom.

Den passade inte alls….. När den låg där såg de röda sofforna ut att vara mörkgrå, färgerna blev tillsammans en väldigt underlig kombination. Och ingen har jag att skylla på heller.

Så det blev en ny tur till Ikea idag, för att lämna tillbaka. Skit också!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *