Flykten från landsbygden

Nu har den börjat. FLYKTEN FRÅN LANDSBYGDEN. Det blir fler och fler datum då vi behöver vara i stan och nu går bilen varm mellan Övsjö och Östersund. Den här veckan har vi ett styrelsemöte var och en sån viktig och framförallt ovanlig händelse vill man inte missa. 

Och varje gång jag åker så smyger jag ner lite saker som ska ”hem”. Inte klokt vad jag har släpat grejer hela våren och sommaren. Halva hushållet är flyttat. Jag har inte en enda gång använt dom stora gratängformarna som är i samma färg och så himla bra om man är mmmmånga. Så många har vi inte varit. Och vad tänkte jag ha minigratängformarna till? Mitt i sommarn? Då grillar man väl om man får främmande? Ja ibland undrar jag över mej själv.

Sen när jag kommer hem så känner jag mej som om jag kom bort. Det är inte roligt alls att vara i hemmet. Det är ostädat, det finns inga blommor, det finns liksom inget att göra. För jag vill ju inte börja städa förrän jag är riktigt på plats. Det enda jag gör är att tvätta och tvätta och tvätta. Lakan och lakan och lakan. Men att tvätta är ett hushållsgöromål som jag aldrig beklagat mej över, det går ju av sig själv när man har tvättmaskin i badrummet. Bara pula in tvätten och göra nåt annat under tiden.

Nej nu blir det att sticka tillbaks igen så fort vi fattat en mängd viktiga och fantastiska beslut. Och nu är det lingonen som hägrar… det är jättekul att plocka lingon!

 

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *