Gå och lägg dej!

Bevisen hopar sig. Argumenten blir fler och fler. Allt pekar på att jag är precis rätt ute, i tiden så att säga. Min strategi fungerar. Man ska vila sig till stordåd.

Nu är det varumärkesstrategen Debra Kaye som påstår ”Strunta i brainstorming – gå och lägg dej i stället!” Företag använder sig ofta av brainstorming i syfte att få fram nya idéer. Men det kan jag lova, det är inte bara företag som brainstormar. Min hjärnar verkar storma oavbrutet så många nya idéer som kommer för mej hela tiden.

”Har du tänkt bjuda personalen på Kick Off i hopp om att få börja hösten med lite nya idéer? Ställ in resan. ”Brainstorming”, är slöseri med tid”, säger varumärkesstrategen Debra Kaye. Istället föreslår hon följande:

1.Gör något meningslöst.

2. Gör något galet svårt.

3. Gå och lägg dig.

1:an klarar jag galant. Jag gör så mycket meningslösa saker så det blir svårt att plocka ut några,  till exempel: sticka strumpor som ingen vill ha, brodera något som ingen vill ha, sitta och glo…
2. Galet svårt. Om det blir något fel på datorn eller telefonen så är det inte bara galet svårt. Det är omöjligt. Jag har alltså fullt med såna galet svåra utmaningar i mitt liv.
3.  Gå och lägg dej… Lätt som en plätt!

Jag är alltså ett levande bevis på att Debra har alldeles rätt.

Från det ena till det andra (ni märker att jag växlar ämne med en oerhörd hastighet efter en hel natts sömn!) Igår var jag medföljare på ett läkarbesök, i ett väntrum som otroligt nog hade senaste tidningarna Sköna Hem, M-magasin och Living… Jag ville aldrig att vi skulle få komma in till doktorn. I alla fall så hittade jag där en väska som såg ut precis som en jag bar runt mina handleder på 80-talet. Numera betingade den ett pris på 2 645 kr. Gissa om jag var snabb att pila ner till förrådet. Och tänk, den var kvar (vilket i sig är otroligt så mycket felsläng som jag gör!) Nåja den såg inte riiiiiktigt ut som den på bilden, men det var bra nära. Och jag hade absolut inte kommit på att använda den om jag inte läst i tidningen. Jag är alltså slav under modet.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *