Ajö till sommaren!

Igår lastade vi bilen knallfull med allt som skulle återbördas till stadshemmet. Hela bagaget blev fullt med blommor som vi bara inte kunde lämna kvar. Och inne i bilen väskor med alllla mina sommarkläder, datorn, lingon, dragspel, färgburkar och gratängformar. Det blev knökfullt men ändå fick vi inte med allt. Vi får åka dit i veckan och ta med all mat som blivit över.

Så då är det dags för den vanliga summeringen över den sommar som gått. Vädret tror jag  har varit alldeles utmärkt frånsett två veckor i juli.  Check…

Myrorna. Ja dom har faktiskt skött sig bra. Jag har inte sett några långa karavaner som i hastigt mak skyndat förbi på gräsmattan. Ej heller har jag märkt att dom illvilliga krypen har smugit uppför mina ben och bitit till när jag suttit på altan för att mysa och må. Man kan alltså säga att utrotningsprojektet blev lyckat. Check…

Mina odlingar. Njaaa, som vanligt är det inget att skryta med. Några stackars salladsblad har jag väl fått ta in vid sällsynta tillfällen. Dillen blev hög och tunn och räckte till att lägga i en kastrull med nypotatis nån gång. Sådär alltså…

Va tråkigt det är med nypotatis förresten. Den man köper alltså. Den är inte alls som jag minns den från förr. Då var den ljus och skalet var tunt och det var helt underbart att sätta tänderna i dom samtidigt som en klick smör ringlade sig nerför handen…. Nuförtiden är dom mörkbruna och skalet blir inte fint hur mycket man än borstar det. Kanske något för min odling nästa år?

Lingon och blåbär har jag inte plockat på egna tomten så att jag klarar hela vinterbehovet. Men några lingon står kvar på stubben och dom lyser väldigt röda och fina. Kanske ska jag bara låta det var så, att dom är till utsmycknad snarare än till matintag… Check…

Men bär har jag plockat. Himmel och plättar! Hjortron och hallon och blåbär och lingon och röda och svarta vinbär. Det är så roligt att plocka lingon så jag kan nästan inte sluta. Nu är hela frysen full med bär och vi får börja käka sylt morgon, middag och kväll… undras vad den metoden kan tänkas heta? Man känner sig rik med bär i frysen! Check…

Barn och barnbarn har varit hos oss och gäster har vi haft i en jämn ström. Vi har grillat och ätit och druckit och haft trevligt. Precis som det ska vara.   Check…

Jag har klarat att utfordra fikagäster utan att baka en enda kaka. Vilken latmask! Jag brukar alltid baka några sorter till sommaren för ”då får man ju så mycket främmande….” Faktum är att det gått alldeles utmärkt att jag ha ett paket med sockerkaksmix i skåpet och att ibland köpa goda kakor på fiket i Hammarstrand. Lyxigt värre alltså ..Check…

Så summeringen blir så klart att det varit en alldeles underbar fantastisk sommar. Nu drar jag in till stan ett tag. Det är med lite sorg i hjärtat jag lämnar Narasjön men samtidigt känns det skönt att komma till stan och ägna sig åt andra nöjen.

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *