Släkt

Igår såg jag kungen. Jag förstår att det kan vara svårt att ta in att jag faktiskt har en hel del skäl till att säga att jag känner nåt speciellt när jag ser honom. Jag tror nämligen att vi är släkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jag förstår att det inte är lätt att fatta, men så här är historien.

Min gamla faster påstod ständigt och jämt att vi var ättlingar till kungahuset i rakt nedstigande led. Hennes farfar föddes nämligen på ett barnhus i Stockholm, ett barnhus där rätt många barn uppvisade ett tydligt släktskap med dåtidens kung.  Rykten gjorde gällande att det inte alls var bara påhitt, det kunde stämma.

Min faster påpekade ofta att hon var väldigt lik drottning Ingrid av Danmark. Och det var hon faktiskt! Ni fattar….

Själv kan jag inte uppvisa någon synlig likhet med drottning Ingrid. Vilket är synd eftersom det var en synnerligen tjusig dam. Jag lutar mer åt prins Bertil. Samma hängande ögonlock, en kropp som har mist en del av sin forna spänst, kinder som är både röda och lite slappa och, inte att förglömma, ett glatt humör. Så faktiskt, jag tror det kan vara nåt!

Ikväll kommer stockholmsbarnbarnen så nu är det drag under galoscherna. Jag har plötsligt fått bråttom… Yippieeee…..Trevlig helg på er alla!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *