Höst = ändra!

När vi flyttat hem till stan efter en lång härlig sommar på landet ska man förstås städa in sig. Det ska putsas fönster, det ska handlas in en massa basvaror, det ska tvättas och det ska FÖRÄNDRAS. Om jag storstädar vill jag att det ska synas mer än bara att det är rent. Vissa år kan det räcka med att jag tar fram en annan ljusstake, en annan duk, köper nya blommor. Men ofta räcker det inte med det… Det krävs större förändringar för att jag ska känna mej nöjd.

I en lägenhet som vår, med öppen planlösning, är det inte så lätt att flytta möbler. Synd! Fast igår flyttade jag t ex en bokhylla 4 dm. Det blev så himla bra!

Och sen åkte vi iväg till Mio och köpte massor med nya kuddar till sofforna. I tonerna gammelrosa, brunt och vitt. Dom kostade massor… När vi åkte därifrån tog vi en tur in på Rusta också. Där sålde dom 3 för 2, dvs dom kostade 79 kr st och den tredje fick man gratis. Det åkte med 3 st därifrån också.

Så idag har vi möblerat… med kuddarna alltså! Vi har flyttat och flyttat och ändrat och ändrat och nu tror jag att det blev bra. En kudde utgår (den åker jag tillbaka med i morgon). Men faktiskt, rummet blev lite annorlunda och jag inser att det är ganska praktiskt att förändra med kuddar. Inget släpande av tunga möbler, man står bara på lite håll och kastar kudden i ett eller annat soffhörn. Och vips… det blev en ändring!

Men, som den andre personen i hushållet sa: Jaha, det här är ju snyggt, men var ska man sitta?

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *