med skor och strumpor på …

Förutom allt annat som hör till hösten och som är mindre roligt än sommaren, måste jag lägga till STRUMPOR. Detta fasansfulla klädesplagg som man lyckligtvis är befriad ifrån under hela sommaren.

Igår var det strumppremiärdags. Jag tog på mej min fina höstkjol. Den har några år på nacken men jag tycker den är snygg, och verkligen typisk höst… dvs rutig i brunt och beige=tråkig, ett veck i sidan och en lädergrej till vänster=tantig. Men i alla fall. Nu skulle jag ner på stan i den kjolen och med bruna tjocka strumpbyxor därtill.

Jag hann inte mer än till lilla parken så såg jag att det nere vid mina fötter, alldeles där skon började, var en hel ”rul” med strumpbyxor. Dom korvade sig nåt djävulskt. Eftersom jag var i parken började jag panikslagen dra i byxorna nerifrån och upp, t o m under kjolen. Det gick två sekunder så var dom nere i skoskaften igen. Hemskt…. Den andre personen i hushållet sa faktiskt: Du ser ut som en gammal tant, tjocka bruna strumpor som korvar sig!!!!!!! Om jag inte hade hållit med honom så hade det inte blivit någon trevlig promenad för honom ner till stan.

Vad göra??? Ja det var bara att le och se glad ut. När jag träffade nån jag kände såg jag noga till att hålla ögonkontakt så att dom inte skulle ha en chans att titta neråt. Och när vi skildes åt så vände jag dom snabbt ryggen och gick… Man har sina knep.

Träffade faktiskt en bekant som påminde mej om en gång när vi fick följa våra män på arbetsresa till Monaco. Vi hade mönstrat upp med det värsta som fanns att köpa i vår stad, vi hade varit på Modellen. Där kunde man hitta snygga kläder. Det här var i maj och jag trodde förstås att det var läge att vara barbent när vi skulle så långt söderut. Eftersom mina ben efter en hel lång vinter i totalt mörker var väldigt vita, rakade jag dom samt smörjde in dom med brun-utan-sol kvällen innan vi skulle åka. Det blev inte så bra, nån konstig reaktion gjorde att på morgonen när jag vaknade så var hela benen som en köttfärslimpa, alldeles röda, varma och onda. Det blev för mycket för dom.

Nåja, vi flög ju första dan så allt gick över. Sen skulle vi ut på kvällen och då blev vi varse att ingen, absolut ingen, gick omkring barbent i detta varma sköna klimat. Nej minsann, om man ska vara fin så har man strumpor på sej… Så var det med det.

Och klänningarna då? Ja fast vi tyckte att vi hittat det absolut finaste i hela stan så såg vi ut som bondlurkar allihop…. vi var liksom i en annan division än de snygga jetsetarna som vi blandade oss med på ett väldigt flott hotell där vi fick bo.

Å andra sidan fick vi oss en hel del glada skratt när vi tittade på varann och sa: ”Och jag som undrade ifall den här blåsan var för flott!!”

Idag blir det Sköna Söndag. Nu ska vi på lunch på landet och sen finns det väl ingen anledning att röra på påkarna förrän en ny dag har grytt….

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *