När allt var så ”mycke”

Jag har varit på återblicksläger i helgen. En tur till Stockholm och barnbarnsfamiljen och direkt kom jag ihåg hur det var. När allt var så ”mycke”.

När barnen skulle skjutsas till träning, naturligtvis olika aktiviteter och dagar/tider för olika barn. När jumpapåsen skulle packas och man i hast fick byta ut den blöta handduken som någon hade glömt att plocka ur förra veckan. När engelskaläxan skulle förhöras samtidigt som man mellan alla glosorna skulle planera för middagen.

När utemöblerna skulle in ”för man vet aldrig när det blir vinter”. När man skulle rensa i tidningshögen och ta sig iväg och slänga skräp. Fast då var det inte som nu. Då la man allt skräp i en påse och ut i en soptunna. Nu krävs det ett mindre åkeriföretag för att ta sig till återvinningsstationerna som finns placerade överallt. Det är ett sorterande som kräver minst en kandidatexamen i logistik.

När man skulle spela spel och mysa lite. När man skulle fixa lite gofika, ”för det är ju helg”. När man måste följa någon för att testköra nya cykeln innan det blir vinter. Och jag kommer ihåg att man när kvällen kom, pös ner i närmaste soffhörn och bara andades.

Kort sagt, jag kom ihåg när det var andra tider!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *