Self-made

Jag har ett par snygga benvita långbyxor i garderoben. Jag har haft dom länge och det är inget fel på dom, det är en fin färg och dom sitter snyggt i häcken.  Det är bara en liten detalj, det finns en linning!!!  Och den passar inte ihop med resten. Den är en storlek för liten. Jag kan stänga knappen men det förutsätter endast besök på mingelpartyn där man får stå med en liten drink några timmar. Såna partyn bevistar jag alltför sällan. Om jag går bort då sitter vi och dricker drink, vi sitter och äter, vi sitter och dricker kaffe och vi sitter och pratar. Då vill det till att man har det skönt och bekvämt i midjan.

Om denna insikt hade drabbat mej för några år sen hade byxorna för länge sedan varit på Kupan utsatta till försäljning. Men nu har jag blivit snål och förståndig och försöker tänka en extra gång innan jag skickar iväg grejer.  Dessutom är det väldigt svårt att hitta benvita byxor så jag beslöt att försöka ändra på tingen.

Jag är inte händig med nål och tråd. Men jag är väldigt duktig på att fuska och göra lite halvbra. Hej och hå, jag klippte helt enkelt bort linningen med den förhatliga knappen. Och vips, byxorna sitter som en smäck och risken att dom skulle ramla ner från mina höfter betraktar jag som minimal. Perfekt med andra ord. Fast, om man tittar in under tröjan som jag tänkte ha till så ser det inte så snyggt ut med bara en slafsig kant upptill, men det fixar jag. Köper nåt slags band, syr fast det med efterstygn och viker in. Kommer att bli hur bra som helst!

Andra ändringsprojekt har inte blivit lika lyckade. Vid en av mina shoppingresor (??!!) till London storhandlade jag. Köpte 3 st schalar. Det kallar jag att kosta på sig.. En av schalarna var röd i två olika färger och två olika tyger, lång och bred och med en chiffongros som man skulle försöka få att sitta still på ena sidan. Omöjligt. Den hasar omkring runt halsen och man vet aldrig var man har den. Ändringssömmerska som jag är så sprättade jag upp och skulle ta bort ena tyget. Och här kan man verkligen tala om att det blev en tummetott. När allt sprättande var klart hade jag 3 små bitar chiffongtyg, en resmig bit virkat tyg och allt var smalt och fult och helt oanvändbart.

Man kan inte lyckas jämt….

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Self-made”

  1. Nej så sant man kan inte lyckas jämt. Min pappa sa alltid att det är alltid bättre att försöka göra någonting för det blir alltid bättre än att inte göra något alls. Så det visdomsorden kan du ta till dig fast det inte riktigt funkade i fallet med schalen. Man kan inte lyckas jämt men nästan alltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *