Stressad pensionär

Funderar på att anmäla mej till en kurs hos Vuxenskolan. Stresshantering för seniorer! Dvs jag skulle kunna tänka mig att satsa på den om det är ställt utom alla tvivel att kursen är för dom som känner sig ostressade och blir stressade av det. Så att dom inte tänker att man är stressad av allt man vill göra som pensionär; som typ ??? ja men alltså ??? kanske ??? det finns många exempel på det ???

För nu känner jag mig lite stressad över att inte vara stressad. Jag har för lite att göra helt enkelt. Trots att jag pinnar på med den ena meningslösa sysselsättningen efter den andra så finns det luckor; långa luckor, tråkiga luckor, luckor som jag verkligen skulle må bra av att fylla.

Vad göra alltså? Den andre personen i hushållet sa: ”Man kan ju alltid städa!” Alldeles som om… Här är väl så fint! Och jag gillar inte att städa bara för att. I så fall ska det vara bara för att det verkligen behövs.

Men idag när jag pustade ut efter mitt ansträngande jumpapass så slängde jag ett getöga bort mot spisen. Och – man behöver inte vara särskilt skarpsynt för att inse att det nog behövs en storrengöring både här och där. Jag såg fleeera ställen på kaklet där det fanns små fläckar. Och varför inte ta och byta plats mellan durkslaget och hyllan? Det skulle kunna vara nåt.

Sagt och gjort; nu har jag putsat och fejat i flera timmar. Torkat både här och där. T o m utfört hästjobbet att rengöra ugnen (fast säg inget – det är bara att trycka in ett program så rengör den sig själv). Eftersom jag inte har särskilt bråttom att bli färdig så kan jag lugnt lämna skåpdörrarna till i morgon. Så har jag nåt då med.

Och nu kan jag lugnt och stilla luta mig tillbaka i soffhörnet och dra en repa på stickningen…

Publicerat av

barbro

2 reaktioner till “Stressad pensionär”

  1. Nu blir jag förvånad. Du bor ju i stan och där finns det väl hur mycket som helst att göra. Gå på Jamtli tex eller gå och titta på bibliotektet eller gamla tingshuset eller fara till Ås och titta på alla grönsaker. Ja tusen saker att göra. Jag som bor på landet och dessutom saknar pengar har att göra hela dagarna och inte hinner jag med heller, fast stressad är jag inte. Nog har du väl en massa kort att sätta in och skriva om eller rent av skriva en bok, du som skriver så bra. Du som kan baka kan väl baka en kaka och bjuda in grannarna på eller……
    Jag har gjort en runda bort till brorsan och så har jag haft en av gubbarna här på kaffe och så har jag staplat ved på bron så jag ska ha nära att hämta när snöhelvetet kommer. Nu ska jag nog ta en ledig stund och se på ”Lilla huset på prärien” bara för att pappan i familjen är så skitsnygg. Puss på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *