Andra tider

Man kan se dom stryka omkring bland Apotekets hyllor märkta ”Ansikte” eller ”Hud”. Det finns många märken och det finns många burkar med ”Tester” på. Dom testar den ena krämen efter den andra. Luktar, stryker på handen, går till nästa.

Förr gick dom in på stans kosmetikabutik och fick hjälp av en expert att prova ut just den rätta krämen för deras speciella hud. Och den rätta krämen hade oftast fått sitt namn efter  Helena, Estee och Laura. Eller också kändes dom igen från reklamen och då var det en känd filmstjärna som visade hur bra den var.

Nu har pengarna börjat tryta och dom känner att det kanske är att ”ta i” att köpa en kräm för 800 kr när man har myyyyyycket mindre pengar att röra sig med. Men den där Apolivan känns ju så tunn och blaskig. Fast å andra sidan, vad spelar det för roll, huvudsaken är väl att huden får nåt blött på sig?

Det blir många turer till hyllorna och rätt som det är följer en tub med hem. Den duger men den känns inte alls bra.

Dom skulle ju vilja köpa den där härliga mjuka, lagomkonsistensiga och väldoftande krämen som ligger i en burk som är hisnande vacker med bokstäver i guld och ett tjusigt lock!

”Because they´re worth it!”

Trevlig helg på er alla!

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Andra tider”

  1. Jag använder samma hudkräm till hela kroppen numera, den billiga sorten som man hittar i vanliga affären, huvudsaken att skinnet inte känns som en stramande ark sandpapper. Egentligen tror jag inte att det gör någon skillnad och jag har nog aldrig suktat efter dyra hudkrämer bara dom inte blir kladdiga och feta i ansiktet för det gillar jag inte alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *