Allting är vitt vitt vitt

Melodi: Nu har jag fått den jag vill ha

Nu har jag fått som jag vill ha
nu kan jag vara riktigt gla
vi målar om ett rum i vitt
hopp tralleraochralla

Jodå, efter lite tjat och påtryckningar som i och för sig har varat under cirka 6 månader, så gav han med sig, den andre personen i hushållet. Rummet med gul tapet och blå mönsterbård ska målas. I vitt! Yippie, det kommer att bli jättebra. Jag är redan klar med vilka gardiner och vilket överkast jag ska. Ibland har jag svårt att inte gå händelserna i förväg.

Nu har vi målat alla väggar 3 gånger, utom två och dom ska jag passa på och göra nu när han är borta. För en timme sen var han tvungen att gå iväg till en inbokad tid och föreslog då att vi skulle vänta med ytterligare färgläggning tills han var hemma. Men jag sa glatt: ”Äsch, det där fixar jag medan du är borta”. Med lätt panik i blicken gav han sig iväg. Nu kan han inte kontrollera hur jag gör när jag tar färg på rollern. Jag slafsar på färgen lite snabbt medan han står hur länge som helst och rullar och rullar färgen i tråget. Ska det vara nödvändigt? undrar jag. Förmodligen har han helt rätt, han kan nämligen måla.

Jag är inte alls att lita på. Rätt som det är så sprätter jag iväg med rollern eller penseln. Men vadåå? Färgen är vattenlöslig… inga problem att torka upp. Jag hade inte mina målarbyxor här i stan men tänkte att man spiller väl inte så mycket så jag tog mina utearbetargrönsakslandsvampochbärplockarbyxor. Dom har många vita partier nu. Håret har jag klarat och att händer och armar är helt vitprickiga är väl inte så konstigt. Mer konstigt att HANS händer, armar och kläder inte visar minsta spår av dagens arbete.

Alltså, snabbt in till färgtråget… nu gäller det att speeda på!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Allting är vitt vitt vitt”

  1. Sån blir jag också när jag målar och kanske blir det inte så perfekt heller men min pappa sa: ” Det blir alltid bättre än att inte försöka alls” och så är det väl kanske. Inte för att jag förstår hur du kan få dig till att måla vitt nu till vintern när det är vitt och kallt ute och man vill ha varmt och ombonat inne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *