O-stilla veckan

Vi hade glädjen att få ha våra östersundsbarnbarn här två dagar. Vilka trevliga människor!

Nu är dom så stora (10 och 12) så man har faktiskt väldigt trevligt i deras sällskap. Roligt och fnittrigt och enkelt och upplysande och annorlunda.

Jag har inget emot att utnyttja barnarbetskraft i hemmet så vi startade med att baka blå-bärsmuffins. Dom dekorerades i olika färger och med olika pynt. Nästan för fina att äta upp – fast det gjorde vi snabbt!  När det gick så bra så passade jag på med lite rågbröd också, degen har aldrig blivit så bra knådad.

Besök på stan och på fik och sen dök vi in i Spelhålan… Faktum är att köket väldigt mycket påminde om en spelhåla eftersom jag till lunch hade stekt plättar och det osade nåt så fruktansvärt så röken låg som värsta Lûtzendimman över köksbordet hela eftermiddan. Kortleken hade inte  fått vara ute bland folk på väldigt länge och sen spelade vi alla spel som låg i hyllan och var alldeles dammiga. Ett var så konstiga regler så det ska vi skänka till nån som förstår bättre. Men Monopol var ju väldigt roligt och det tog vääääldigt lång tid innan jag gick i konkurs. Och Fia med knuff där man måste stå kvar på ”hålet” tills man fick en tvåa och i sämsta fall blev knuffad. Hemskt pirrigt!

Härliga två dagar alltså och vi ser fram emot när dom har tid med oss nästa gång!

Idag händer nya härliga saker. Idag ska vi få hand om en hund ett par dagar. Det är en flat coated retriever, dvs samma som vår hund Frasse, som inte finns längre. Vi är riktigt pirriga inför detta besök och längtar efter långa hundpromenader morgon, middag och kväll. Funderar också på hur jag ska få henne att vilja ligga i sängen nere vid mina fötter… hon kanske inte är en sån hund?

Återkommer med rapport!

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *