Kampanjer

Igår hade jag inte möjlighet att delta i allsången på torget. Allsången som skulle ingå i en film inför Östersunds möjligheter att kamma hem en VM-tävling i skidskytte.

Jag var dock med en gång när vi skulle försöka få hit OS. Då skulle man samlas uppe vid ÖSK för att bilda OS-ringar inför en filmning. Det var i slutet av 90-talet.

Jag hade jagat upp alla på jobbet och i veckor omtalat vikten av att alla skulle ställa upp och vara ”ring”. Endast en verkade nappa på förslaget. Hon kom från norra Sverige och kände inte en kotte i Östersund. Hon sa lite tveksamt:

– Ja men OK då. Jag går väl dit. (hon trodde antagligen att det var obligatoriskt om man bodde i Östersund).

På morgonen hade jag god tid på mej så jag tyckte mig hinna iväg och köpa lite blommor i Odensala. På väg till ÖSK stannade plötsligt bilen!!! Eftersom den andre personen i hushållet har arbetat med bilförsäljning så hade vi väldigt ofta olika sorters bilar hemma. Oftast var bilarna nya och fina och det hade aldrig hänt att bilen stannat förut. På den här tiden – i landet längesen – fanns inga mobiltelefoner. Jag sprang därför in på Konsum Rådhusgatan (fn Liedl) och skrek:

– Jag måste få låna en telefon. Min bil har stannat här utanför och jag måste snabbt upp till ÖSK eftersom jag ska vara ring.

Persalen blev så chockade över denna så ovanliga anledning till telefonlån så dom sprang före in till chefens kontor och lät mig ringa bilförsäljaren. Han konstaterade direkt att det nog var slut på bensin och kom farande med en dunk.

Puh… kraftigt försenad begav jag mig till ÖSK där en orolig arbetskamrat vandrade fram och tillbaka och undrade:

– Men herregud, VARS är Barbro… ?

Nåja jag hann alltså och vi ställde oss och höll en blå fyrkant ovanför våra huvuden medan en helikopter filmade. Det kändes jättestort.

Tyvärr gick inte vår ansökan igenom den gången. Men nu är det andra tider…

Det ser ut att vara en väldigt härlig dag och så fort jag är klar med mina kontorsuppgifter så blir det en långpromenad. Trevlig lördag!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *