Städdag

Den har stått där i 15 år. På hyllan längst ner i skafferiet.

När jag ska ta fram den så får jag plocka ut en massa saker innan. Som t ex plastlådor som jag ska ha ifall jag ska baka ifall jag känner för det eller ifall det blir jul igen. Hundgodiset ska också ut. Och två st kaffetermosar som jag absolut aldrig använder eftersom jag aldrig verkar ha stora kalas när man liksom måste vara beredd på att det väller in folk som vill ha kaffe omedelbart.

Och den är så tung så tung. Ofta är den lite småsmutsig också. Fast jag såklart har torkat av den innan jag ställt tillbaka den. Det har konstigt nog kommit in en massa smulor längst ner i skåpet. Och dom har fastnat på just den.

Jag har inte använt den på 15 år. När jag skulle kunna ha använt den tar jag istället – pga allt besvär – fram en stor skål som jag har köpt på Ikea. Där blandar jag ihop allt jag behöver, drar några tag med sleven och vips är allt klart för jäsning. När jag är färdig slänger jag skålen i diskmaskinen och det är hur enkelt och praktiskt som helst.

Tänkte ge den till nån verksamhet som säljer begagnade saker.  Men då fick jag lite skuldkänslor…. den var ganska dyr och knappt använd. Kanske ska jag ha kvar den ett tag till ifall.. Men ner till förrådet åkte den. Det dummaste var att jag la dit en av termosarna också, och sparade en uppe i skåpet. Ifall…

Skafferiet blev städat på köpet. Och det blev så himla braaaaa. Så gott om plats när jag fick ta bort HUSHÅLLSASSISTENTEN!

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Städdag”

  1. Men du, släng den inte!
    Jag har kommit över en -minst 20 gammal- och det är min bästa vän när det gäller hushållsmaskiner! Visst tar den plats, men ju mer man använder den desto mer uppskattar man den, man ska bara ha den (relativt i alla fall) lätt tillgänglig.
    Vill du absolut inte ha den, sälj den, på Blocket eller Tradera, så får någon annan glädje av den -och du en kassaförstärkning och mer plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *