Jag fick sån lust…

… att baka på förmiddan. När den känslan infinner sig gäller det att snabba på, den brukar gå över ganska fort.

Fram med mixern som jag bara använder när jag gör kakdegar. I med ingredienser, trycker på ON och den bara snurrar och snurrar. Ingen deg blir det och då kommer jag med ens ihåg att den var så där förra gången jag skulle baka kakor också, dvs i somras (man kan lätt förstå att min bakning inte är direkt vanebildande). Alltså är mixern slut efter ca 30 år! Bara att plocka ner i en plastpåste för vidare befordran till återvinningen.

Nåja, jag gav inte upp ändå. Mamma gjorde ju alltid kakdegar utan assistent – kan väl inte vara så svårt. Upp med allt på bakbordet=diskbänken och börja knåda. Det gick alldeles utmärkt. Nu är jag nästan glad att den gick sönder. Mycke enklare att bara ta fram mjöl, smör och socker och jobba lite med händerna tills degen blir alldeles perfekt. Sen slipper jag all apparat-disk och som extra bonus fick jag lite mer plats i ett överskåp. På en vecka har jag alltså ratat två hushållsapparater (fast en står ju i förrådet pottifall… )

Kakorna då. Jo dom blev riktigt bra. 3 sorter blev det. Efter provsmakning åkte dom ner i plastlådor (dom tar ju också en väldig plats i skåpen!) så nu är jag beredd ifall det ”plötsligt händer” och jag får kaffefrämmande.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *