God Advent!

Detta var en intensiv förmiddag. Nu skulle det adventas. Dom flesta känner till hur mycket som ska fixas när julen snart står för dörren. Lådorna som står på översta hyllan och är fyllda med dukar och småsaker ska lyftas ner och inventeras. Man måste kolla på allt och försöka minnas var allt hade sin plats för ett år sedan. Det ska strykas, bytas gardiner, pyntas och ljustestas.  Många batterier blir det. Det är lite stök. Men jättekul är det!

I år skulle jag ordna en ny liten myssak till min jul. Jag tänkte sätta enris på altanbordet och sen ställa en ljuslykta där – då kan jag se det inifrån min soffa. Vi har inte inglasad balkong men det kan väl inte vara något hinder för lite enris? Då var det bara frågan vad jag skulle placera riset i?? Tänkte mej en fin gammal Höganäskruka, men då sa den andre personen i hushållet att den kunde spricka av kylan. Kanske en fin träbytta? Nej, den skulle förstöras av väder och vind enligt samme person. Det lät nästan som att han tyckte att idén inte var så bra?

Men skam den som ger sig. Ner till förrådet och där hittade jag ….. den fina hushållsassistenten som har en blank och fin degbunke i självaste rostfritt stål. Den kan väl i alla fall inte ta skada ute i vintermörkret.

Just det… så nu står den där så fin på bordet och jag bara längtar tills ikväll då jag ska tända ljuslyktan.

Men innan dess så ska jag ideella mej lite. Skidstadion väntar! Kl 1715 är det dags för tävling igen. Jag återfinns i Fan-shopen. Hoppas vi ses där! Om inte … Trevlig Advent!

Publicerat av

En kommentar till “God Advent!”

  1. Så fint det blev och till och med snö i bakgrunden. Trevlig advent mm. Själv hoppar jag över allt firande och landar i Spanien i morgon em och sen kommer jag väl hem när snön börjar smälta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *