Kroppens förfall

Häromveckan stod jag i kö tillsammans med en äldre fin och stilig dam. Hon skulle köpa tights och var osäker på storleken.

– Det händer så mycket när man blir gammal. Jag blir bara mindre och mindre. Både kortare och smalare. Det är inte roligt att vara så här smal. Och inga storlekar stämmer.

Jag svarade att jag ännu inte märkt av nån minskning neråt. Men visst är det annorlunda med storlekarna nu för tiden. Förr var det så att hade man storlek  40 så var det bara att plocka in en sån och den passade perfekt. Nu kan man ibland få prova både 38 och 42 innan det stämmer.

Men när det gäller kroppens förfall så är jag med. Jag har aldrig varit särskilt smal och otaliga är de bantningsrecept och fantastiska idéer jag genomfört med blandat resultat. Nu har jag i alla fall bestämt mej för att det är slutbantat. Jag ska äta, dricka och vara glad + att motionera förstås.

Jag kan tyvärr notera att mitt mellangärde har ersatts av en valkliknande företeelse som inte som tidigare bara återfanns mellan bysten och midjan. Nu har den liksom smugit sig runt hela mej. Jodå det finns en tendens till valk i ryggslutet också. Nån sa att allt liksom flyter neråt när man blir gammal.

Nu kommer den stora frågan: Hur f-n har mina kinder tagit sig ner till baksidan av ryggen?

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *