Juligt

Den här veckan ska det äntligen bli tid till julförberedelser. Vid 1:a Advent blev det mycket ”julat” men förra veckan hade jag massor inbokat. Det var luncher och möten och middagar och kafferep och partyn. Mycket trevligt alltihop. Mellan varven har jag sprungit hit och dit, satt fram en tomte här och där och tänt ett ljus både här och där i förbifarten.

Den här veckan ska jag köpa julklappar. Fast gud vet vad! Ganska få och små ledtrådar har jag fått. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Man vet inte vad man ska köpa till barnbarnen eftersom dom inte vet det själva. Dom har redan allt… Kanske tur att man inte blir med tills dom fyller 50. Vad ska dom då önska sig? En Månlandning?

Den här veckan ska jag köpa en blomma till min frissa. Hon är så snäll och rar och duktig och hon behöver lite uppmuntran för att stå ut med mina nycker. Förra gången jag var där berättade jag att jag tänkte övergå till grått hår. Vi brukar ha såna diskussioner med jämna mellanrum och hon brukar alltid få mej på bättre tankar. Men nu hängde hon med direkt??? Då blir man ju misstänksam. Och när jag kom hem och frågade den andre personen i hushållet vilken färg han tyckte jag skulle ha så svarade han ”Bli inte grå!”. Hm… alltså måste jag berätta för henne att hon ska beställa hem mer färg eftersom jag kör på ett tag till. Som ni märker är jag mycket lättpåverkad.

Den här veckan ska jag torka alla köksskåpen och lådorna. Det måååste man ju göra till jul. Många gör det när det behövs men inte jag. Jag väntar så gärna till just december. När jag torkar passar jag på att möblera om lite i skåpen för det blir alltid lite bättre då.

Den här veckan har jag inget handarbete på gång. Alltså ska jag sitta med korsordet framför TV:n varenda kväll medan jag läppjar på ett glas glögg.

Den här veckan ska jag JULMYSA…

Publicerat av

En kommentar till “Juligt”

  1. Jag har slutat städa till jul. Väntar till efter jul för det är då det blir riktigt stökigt med julgransbarr, snören och papper och tomtar som ska ut och gamla matrester så då måste man ju bara. Före jul är det dessutom så mörkt så man ser ingen skit ändå. Man måste inte göra som mamma gjorde. Trots allt bestämmer man själv. Jag skriver julkort idag och oj så många det blev. Ha det se trevligt med julstädningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *