Påssjuka..

Ibland känner jag mig gammal. Som idag.

Började dagen kl 1000 på Barnens Land. I gångarna trängdes jag med såna som mej. Mor- och farföräldrar med listor i händerna. Letade efter just den där speciella bilen som beskrivits som stor och gul och med häftiga hjul? Vilken sorts låda menade han när det bara stod lego; värsta båten, rymdfärjan eller helikoptern? Vilken av alla Barbie-dockor är det hon ska ha? Hon har ju massor redan? Vi går där och har all tid i världen, masar på och försöker göra rätt. Vi ser alla lite tussiga ut, lite trötta i stegen liksom. Det är ingen som har bråttom i affären vid den här tiden.

Vidare ner på stan. Nu har klockan blivit nära 12 så nu blir vi förbisprungna av unga, ihärdiga människor som ska äta lunch och samtidigt helst uträtta nåt ärende, kanske hinna köpa en julklapp. Vi går sakta sakta för det är väldigt halt och vi vill inte bryta nåt så här nära jul.

Slår oss ner och äter lunch. Alla andra har bråttom. Inte vi. Kaffet kommer innan vi svalt sista tuggan på vår ”3 små rätter”. Vi ska ut fort, det kommer snart fler.

Vi träffar stressade men vänliga expediter. Som frågar om man vill ha paketet inslaget. ”Det gör vi så gärna”, säger de med rosiga kinder och solsken i blick. De tejpar och drar saxen över meterlånga snören och paketen blir så fina så fina. ”Hoppas du inte har bråttom!” säger dom också för skams skull. ”Nejdå, jag har absolut ingen brådska!”

Varför känner jag mig gammal? Jo, för ibland saknar jag det där att ha bråttom, att springa lite extra före jul, att få berätta för alla hur mycket jag har att göra, att berätta för alla att jag nog inte kommer att hinna allt – man får faktiskt prioritera lite… eller hur! Jag skulle också vilja vara lite stressad – en stund! Och ibland känner jag mig lite lufsig också, lite trött i hårfärgen och med lite sluttande axlar.

Men dagen blev ändå väldigt lyckad. Vi strävar hemåt med famnen full av klappar. Vi är nöjda och man skulle kunna säga att vi drabbats av påssjuka….

 

 

Publicerat av

En kommentar till “Påssjuka..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *