Doft av pepparkakor

Läste en gång en intervju med Susanne ”Knip” Lanefelt. Hon hade ett fiffigt jultips. Hon köpte en burk pepparkakor och när hon skulle ha främmande la hon en del på en plåt. Alldeles innan dom kom satte hon in plåten i ugnen och i hela huset spred sig en välkomnande härlig julig pepparkaksdoft.

Tyckte det var ett väldigt smart tips. Häromkvällen skulle vi ha middagsfrämmande. Jag hade köpt lite färdig pepparkaksdeg (det gör jag alltid, har misslyckats så många gånger med egengjord deg), bakade raskt ut några fina hjärtan och stjärnor och lät dom ligga på plåten tills tiden var inne.

Men så fort jag satt in plåten kom jag på att jag skulle tända lite fler ljus, så här års blir det så många så man måste gå runt i omgångar annars blir tändaren trött. Tända ljus alltså… och kanske ladda CD-spelaren med någon av de 22 julskivorna jag har…. kolla att det såg bra ut på toaletten.

Plötsligt känner jag en konstig lukt som påminner om något vidbränt. Nåja, jag har ju inget på spisen. MEN I UGNEN!!!! Alla vet ju hur fort det går att grädda pepparkakor .. det vet jag också.

Så istället för att gästerna möttes av en julig pepparkaksdoft såg man hur dom rynkade lite på näsan åt nån obestämd stickig vidbränd lukt och man kunde ana en viss besvikelse när dom trodde att deras dröm om nya gastronomiska smakupplevelser gått upp i rök.

Fast det ordnade sig…

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Doft av pepparkakor”

  1. jojomen så kan det gå när man försöker fuska. Synden straffar sig själv minsann. Jag har ett doftkrus och det finns olja med pepparkaksdoft som man kan hälla i vattnet och tända på om man vill ha lite juldoft. Bättre ide och mycket mycket enklare.

  2. Ja du ska förstås vara värst när det gäller fiffigheter. Bra att du sa det för jag har nämligen också ett sånt ljus liggande i en låda. Varje gång jag öppnar lådan tänker jag ”oj vad det luktar här,, blir bra att ha till jul”. Nu går jag direkt och hämtar ljuset. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *