Hemma igen

Efter en veckas julfirande i Stockholms-trakten, ösregn och snålblåst och ishala vägar upp mot Jämtland är jag nu åter hemma på min gata i stan. Härligt!

Det regnade faktiskt hela tiden, och om det inte regnade nån stund så stormade det. Som vanligt hade jag packat fel kläder. Min fina dunkappa och läderstövlarna passade sej inte. Jag brukar ha för vana att packa med mej jättemycket kläder, speciellt nu när vi körde bil, och oftast har jag med mej fel saker. Undrar alltid varför i himmelens namn jag inte tog den eller den tröjan eller jackan eller skorna. Men nu  – vem kunde tro att man skulle ta med regnjacka och gummiskor?

Så det blev till att sitta inne och laga mat, äta mat, plasta in mat, tränga in mat i kylskåpet, ut med mat, äta mat … ja ni vet. Som det är på jul. Och däremellan jäsa framför TV:n både på dagen och på natten. Som tur var hann vi med en massa kortspel också, och ett nytt familjespel var riktigt kul. Ett av barnbarnen är nyss fyllda 6 så han fick lek-julklappar, vilket var roligt för oss andra också. Det blir ju lite extra skjuts åt julkvällen när helikoptern landar i julgranen eller när man blir överkörd av en racerbil som vrålar längs vardagsrumsgolvet.

Nu är vi åter i hemmets lugna vrå. Min längtan efter frisk luft har växt till astronomiska höjder. För nu har det varit halkan som gjort att jag inte kunnat gå ut. Med min brottsstatistik (inte att missförstå) är jag paniskt förskräckt för att halka och nu i några dagar har det känns direkt oansvarigt att ge sig ut.

Men idag, idag var det den härligaste av dagar. Vi tog en långpromenad i sakta mak, solen lyste oss i ögonen eller ryggen och den värmde faktiskt en aning. Det var som lite krasigt ovanpå isen och med isdubbarna så kändes det helt säkert att vandra omkring. Lycka alltså!

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Hemma igen”

  1. Ja det låter ju i och för sig väldigt härligt det med. Men
   jag antar att vi har mycket snö att vänta, ner ska den ju
   som bekant och ju senare dess längre vinter… fast kanske
   stämmer inte det nu för tiden.

   Ha det så härligt där nere och fira ordentligt.. hälsa Bengt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *