Leker semester

Jag leker att jag har semester. Det var så härligt med semester när man jobbade. När man fick ledigt många dar runt jul och bara kunde vila och ha det lugnt och skönt för att orka med det hårda arbetslivet igen på det nya året.

Nån skulle kanske säga att jag lever kvar i det gamla. Helt rätt! Jag leker att jag måste vila för att jag är så himla trött…(fast jag tänker inte tala om att jag även leker att jag ska på jobbet första vardan efter nyår). Så jag ligger på soffan och läser bok efter bok. Ibland sträcker jag ut handen och norpar mej en chokladbit ur Aladdin-asken och med jämna mellanrum kollar jag om nån lagt nåt ord på Wordfeud. Isåfall blir det lite drag under galoscherna för då måste jag tänka till. Efter den korta ansträngningen återgår jag till horisontalläge.

Allt annat får vara. Lite mat får jag till förstås, men i övrigt sker inget husligt överhuvudtaget. Jag har mött flera dammtussar på min väg ut mot hallen, men jag puttar bara till dom så dom hamnar under nån möbel. Tids nog ska här städas och plockas undan. Men inte än. Här ska vilas!

Och ikväll är det nyårsafton. Jag brukar inte ägna mig åt att tänka tillbaka på året som gått utan tänker mest framåt och hoppas att det ska hända mycket roligt nästa år istället. Även här kan min fantasi komma väl till pass! Jag har stora drömmar om nästa år ska ni veta!

Men just nu ska jag bara ligga och planera lite inför kvällens festligheter. Jag kan tänka länge på vilken klänning av dom två jag ska ta. Jag kan fundera om håret kommer att vara precis som det alltid har varit de senaste 10 åren eller om jag får till nån extra fluffig frisyr. Jag kan tänka på vilka smycken jag ska bära… (det heter bära när det gäller större smycken, såsom tiaror och liknande). Ja det här blir så mycket så jag får nog ligga helt  still större delen av dagen.

Vi har turen att fira nyår hos goda vänner som bor bara två kvarter från oss. Tänk så praktiskt med transporterna! Det ska bli jättehärligt, jag vet att vi får god mat och trevliga är vi alla fyra så det kommer att bli superbra allting.

Ha det så gott alla, ikväll och hela nästa år…

Publicerat av

2 reaktioner till “Leker semester”

  1. Ja du. anar jag en liten liten längtan tillbaka till jobbet och vardagen som den var förut. Här ska du veta finns inte tillstymmelse till jobblängtan. Vi (sonen och jag) är bjudna på fest ikväll och vi blir många och det blir trevligt. Har haft lite besök under dagen av diverse personer. Den minsta och jag har tävlat med att blåsa valnötskal i en balja och se vem som först kom imål. De enkla lekarna kan ibland vara dom roligaste. Har du gjort små båtar med segel av valnötskal tro eller är det bara något jag har hittat på? Gott nytt år på dig.

  2. Nej jag har nog inte gjort just den leken. När jag tänker efter så minns jag inte vad vi lekte som barn. Minns i alla fall att faster Hanna bjöd till julkalas på trettondagshelgen. Då var det lekar; flytta apelsiner mellan hakorna, käka äpple från snöre och lite annat. Vi tyckte det var vansinnigt kul.

    Hemma lekte jag väl mest för mej själv antar jag, och då hittade jag väl på eftersom.

    Ha en härlig nyårsaftonskväll…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *