Dags att öka…

Nej nu jädrar i min låda… Nu måste det bli slut på soffliggandet och godisätandet. Något måste göras… Så tänkte jag i morse när jag vaknade till denna … ja vilken dag är det egentligen. Jag är oftast ”dagavill” men nu är det alldeles på tok. Helgdagar hit och vardagar dit, svårt för mej att greppa.

Just det… vad gör en pensionerad kvinna i god författning och med energi som en gammal travhäst en sån här dag? På stan och kollade rean var jag igår, behöver jag nämna att jag inte köpte något? Promenad, ja kanske – fast det ser väldigt halt ut.

Ja men naturligtvis, jag kan ju städa. Julsakerna ska bort men där har jag bestämt mej för att hålla ut tills i morgon, vilket är ovanligt länge för att vara mej. Brukar ledsna direkt efter nyår men nu var vi ju borta en vecka så julen kan få vara kvar tills i morgon.

Men just det, byta lakan… det kan man ju alltid göra. Ja inte alltid men det är säkert dags nu. Opp och hoppa min glada loppa.

Just när jag var som värst på gång och småsprang mellan sovrummet och tvättmaskinen med lakanen, uteplatsen med täckena och dammsugaren i ena handen och slangen i den andra och mattorna som skulle ut och vädras i den tredje, säger den andre personen i hushållet:

– Ska vi inte ta en promenad?
– Nu? Är det inte skithalt?

Han har såklart kollat termometern och vet med säkerhet att nu är det plusgrader och våra skor som såklart är försedda med ett ansenligt antal dubbar kommer att gå igenom istäcket.

– Ok då, vi går väl en runda… (fast lite störd är jag eftersom jag planerat att göra massssor) Ute är det jättehärligt och vi kan faktiskt gå ganska obehindrat fast det ser glashalt ut. När vi kommer hem har vi sån tur så vi får kaffefrämmande och jag får ta fram mina julkakor och sen är det nästan slut i alla burkarna.

Ja, sen blev det så småningom ishockey och mat och tvättmaskinen fick gå på högvarv hela dagen.  Överkastet hann jag aldrig lägga på idag, det kan vänta tills i morgon.

Och nu är klockan halv 7 och vi vann ishockey-matchen och snart börjar Stjärnorna på Slottet och jag kan bara säga ”Så går en dag ifrån vår tid….”
 

 

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Dags att öka…”

  1. Det blev inte som jag tänkt men det blev som det blev. Kanske kan det passa på den dagen. Tycker att det ofta är så. På vår pensonärsmorgon sitter man vid frukosten och planerar men det brukar för det mesta bli något helt annat. Jag har också mina planer på att tvätta lakan efter helgfrämmande men det känns gruvsamt och jag plockar aldrig undan mina julgrejor förrän januari är slut och använder aldrig överkast på min säng. Bara onödigt jobbigt och ingen ser ändå mitt sovrum. Ha nu ett gott nytt år så ses vi till sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *