Ljus, ljus strålande ljus

Jo men det blev ljusare, mycket ljusare. När allt det röda och alla ljusen och alla stjärnorna var borta så blev det ändå ljusare konstigt nog.

Jag höll på hela dan igår. Det kan tyda på
1)  att jag hade vansinnigt mycket julsaker framme
2)  att jag är olidligt långsam

Jag tror på det senare. Började kl 10 och flängde på. Den andre personen i hushållet ställde sig vid granen och började plocka bort glittret. Vi har sånt där tunt glansigt glitter, ganska många är det i granen. Han tar noggrant bort om inte ett och ett så tre och tre. Gör en fin samling och knyter ett snöre om.

Under den tid det tagit för honom att avlägsna glittret från granen har jag: Dragit ner girlangen i köket och plockat bort tomtarna som hängde däri. Tagit bort alla ljusstakar från fönstren, dammat två dukar, dammsugit soffan och lagt ut fårskinnen på vädring. Alla kuddar har jag lagt på ett särskilt ställe för vidare transport ner till förrådet. Rafsat ihop alla julkorten och lagt dom i en särskild tomtesäck, där ligger dom tills nästa år när jag kan sitta och minnas vilka ”jag fick från” och se till att jag kommer ihåg dom. Tagit bort änglarna som hängde i trollhasseln. Lindat ihop alla ljusslingor med stjärnor och hjärtan och lagt ner dom i lådorna. Skakat fler dukar. Kom på att blomman som pga platsbrist fått stå längst upp på bokhyllan nog var väldigt torr och behövde skakas om. Dammsög bort alllllla småbladen. Slängde i en tvättmaskin med rött. Tog ner tomtetavlorna som jag mödosamt sytt och ersatte dom med nåt blaskigt av Eric Hemmingsson. Dammade fler dukar. Dammsög.

Nu ville HAN att vi skulle ta bort ljusen i granen. Proceduren är noggrann så att vi inte ska göra fel nästa år. Granen plockades ihop och las i en kartong fvb till förrådet. Högen till förrådet börjar nu växa så jag springer iväg 4 gånger för att lämna och samtidigt hämta mina rosa kuddar (se tidigare inslag….)

Som tur är ringer det på dörren och vi få kaffefrämmande. Som synd är ser det ut som 17 här, men det blir en trevlig stund och ett härligt avbrott.

På´t igen och nu börjar jag bli trött. Men jobba jobba, gno gno…. Snart ser det alldeles tomt och bart ut i alla fönster, inte en blomma finns kvar. Det är som ett svart hål ut i rymden bara. Hinner inte köpa nya växter, det får vara så här idag. Utmattad bevittnar jag finalen i Junior-VM.

Och nu, Dag 2. Iväg på Maxi och inköp av nya växter och örter. Fönstret blir så fint, eller hur?

Och nu kan det bara bli bättre. Det kan bara bli ljusare och ljusare och närmare och närmare våren…

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Ljus, ljus strålande ljus”

  1. Det härligt när man får ta fram ”allt pynt” men ännu härligare när man tar bort det och som sagt – vad ljust och avskalat det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *