Urholkning av tårvärde

”Tårarna får sämre kvalitet i takt med stigande ålder”, säger läkaren allvarligt och fortsätter:  ”Men man kan köpa konstgjorda tårar receptfritt på apoteket”. Är mest glad åt att jag inte behövt pressa fram några på väldigt länge och hoppas att det dröjer också. Vilken kvalitet dom har känns inte så viktigt.

Det är inte bara tårarna som får sämre kvalitet. Jag har märkt vissa förändringar i skinnet också. Jag har alltid haft lätt för att få blåmärken, men då har det rört sig om rejäla istötningar. Inte som nu. Så fort jag nuddar vid diskmaskinsfronten (varför har jag den öppen?) eller slår stortån mot toalettdörren (samma fråga infinner sig) så får jag ett rejält blåmärke. Och det gör jätteont. Finnar tillhör en svunnen tid men ibland får jag liksom en liten ”kvissla”på ryggen eller armen. Jag känner den direkt och är där och pillar. Och vips så blöder det. För så lite??? Ja att nåt har hänt står utom allt tvivel.

Undras just hur dom gör när såna som jag anmäler oss till Donationsregistret. Jag har gjort det igen, förra gången var jag cirka 30 och då blev dom säkert glada att jag kom med. Nu har dom kanske en liten ”bug”. Jag är såklart osäker på namnet, förekomsten och användningsområdet på just det ordet, det känns lika abstrakt och okänt som Figs-artikeln. Och när jag ändå är inne på Figs-artikeln, är det nån mer än jag som absolut inte fattar ett jota om vad den är/gör/vill/kan trots att jag hört flera förklaringar. Det enda som fastnat är att det har med jorden och rymden att göra.

Men nu gällde det Donationsregistret där dom kanske via sin bug skiljer ut alla som uppnått en viss ålder och lägger dom i en särskild mapp. Då blir det som när barnen skulle städa upp efter den gamla förälderns död. Mamman hade samlat på allt. Det var gamla presentpapper, gamla presentsnören och en massa gammalt skräp uppe på vinden. Mitt i allt låg en påse märkt:

”Snören, för korta att användas”

Ha en härlig vintrig, kall och fin vecka!

Publicerat av

barbro

3 reaktioner till “Urholkning av tårvärde”

  1. Tänk vad jag känner igen mig och visst gjorde jag det också. Skrev på om donation när jag var ca 30. Hamnar väl i samma arkiv dom du och det där men kvisslor som ibland kommer och som blöder känner jag igen och hängpattarna ska man inte ens titta på. Ja kanske tillhör man dom som är lika med snören som är för korta att använda. Kärringar som är för gamla för donation ens.

  2. När jag skulle föda mitt första barn var barnmorskorna väldigt undrande: jag hade ett pärlband av blåmärken runt om magen .
    De tyckte det var väldigt roligt när det fick veta varför – magen hade växt väldigt snabbt sista veckorna och jag hade lite dålig avståndsbedömning till ett diskbänkshörn i köket!

  3. När jag väntade barn var jag alltid fläckig på magen. Jag spillde hela tiden. Vad kunde det bero på? Spillde jag alltid och var det så att just då så hamnade allting på magen? Var la det sig annars? Det lär vi aldrig få reda på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *