Vitt vitt allting är vitt

Jag har gått och retat mej på min terrakottafärgade tapet. För 15 år sen var den jättesnygg men inte nu. Har gjort flera trevare och beskrivningar som kan göra biblioteket lite mer typ engelsk countrystile, men har inte fått något som helst gehör.

Å andra sidan kan jag faktiskt hålla med honom. Jag kanske måste besinna mej och komma ner på jorden. Jag är ju inte någon engelsk hertiginna som på sitt herresäte har ett bibliotek där det skulle passa med en tapet som har lite hägrar här och där på en mörk bakgrund. Jag har ju faktiskt bara några hyllor och lite böcker, det är larvigt att ens kalla rummet för bibliotek.

Så jag försökte ändra bara lite, med nåt enkelt. Bytte gardiner. Men dom var lila och i så fall passade inte mattan och inte den gröna skinnfåtöljen. Mattan skulle INTE bäras ut, den var minsann både dyr och fin. Det minns jag absolut, att den var dyr alltså. Och hög, det är en sån där som man måste kliva upp på. Men vips vaps så var både matta och fåtölj förpassade till annan plats. Ibland är jag ruskigt snabb.

Vi insåg båda två att förändringen blev till det sämre. Helt plötsligt på torsdag morgon meddelade den andre personen i hushållet att han absolut inte kunde tänka sig nån mörk färg och under inga omständigheter några djur på väggarna, men att måla rummet vitt kunde han gå med på.

Och nu är allting målat och klart. Vi är snabba när vi sätter igång. Nu är hela lägenheten vitmålad och om inte det är ljust och trevligt ja då vet jag inte. Igår inhandlades gardiner och en lampa. Fåtöljen och mattan fick komma in igen och passade plötsligt riktigt bra. Nu ska jag städa så där riktigt, dvs jag ska torka alla böcker på ryggen med fuktig trasa, det blir skönt för både dom och för oss som bor här.

Och i och med detta är det nu slut med förändringar hemma på min gata i stan. Nu måste jag besinna mig och invänta våren då jag åker till mitt Land…. där är det mycket ogjort!

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *