Internet-ägare?

Läste att Carl Bildt ska leda en grupp som ska ta reda på vem som äger Internet!!!! Han kommer att inse att upplösningen i Balkan var rena barnleken mot vad han nu ger sig in på. Men OK, jag har några idéer som jag ska skicka till honom. För grabben behöver hjälp, så mycket är säkert.

Jag tänkte mej att varje land skulle få hålla koll på sina uppgifter. Här i Sverige skulle vi föregå med gott exempel och visa hur man kan lösa detta på bästa sätt. Vi skulle kunna skapa en tillsynsmyndighet som skulle ledas av en man. Det är väl bäst om det blir en man för dom kan ju mest om IT och sånt. Huvudkontoret skulle ligga i Stockholm eftersom dom flesta mejlen går förbi där. Och där bor ju flest personer som mejlar och kollar på nätet. Myndighetens namn blir förstås Sverige-Internettet (SI).

Ja sen är det bara för myndigheten att börja kolla uppgifter. Så fort nån skriver nåt om Sverige på internet så vet tillsynsmyndigheten det. Då kan dom dementera ifall det blir nåt fel. Om det blir riktigt svåra problem kan dom ju alltid fråga experter på olika områden: t ex Zlatan, Kungen, Marcus Birro eller Belinda Olsson.

Då vet vi ju i alla fall att alla uppgifter om Sverige blir korrekta.  Sen tänkte jag att alla länder skulle göra likadant. Fast kanske inte Syrien just nu. Men resten. Om alla har koll på sitt så blir det ju inga fel….

Fast det blir förstås rätt mycket att kolla. Men det är ju bra för alla länder har ju hög arbetslöshet. Och sen kan det förstås bli svårigheter med rekryteringen i andra länder. Dom kanske inte är lika duktiga som vi? Tänkte inte på det…

 

 

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *