Vilken dag!

Vilken dag det blev. Dagen då jag blev pensionär. För mej innebär födelsedagar vanligtvis inte så mycket ståhej. Det ringer många och gratulerar och nu med Facebook så är det väldigt många som kommer ihåg och grattar. Men besöken brukar begränsa sig till barn och barnbarn.

Glad i hågen hämtade jag min gratistårta på Maxi. Köpte två buketter tulpaner också för att liva upp köksbordet lite. Sen hade jag gjort en sockerkaka som jag gjorde iordning ifall barnbarnen skulle föredra den.

Kl 1200 började det. Det vällde in folk. Med blommor och presenter. Här kan man verkligen tala om att ”bli tagen på sängen”. I panik slängde jag på iläggsskivan till köksbordet, hittade en längre duk, kröp ner till skåpet under hyllan där  finkopparna och assietterna står. Kaffetermosarna har jag för länge sen burit ner till förrådet eftersom jag inte bedömde det som sannolikt att jag skulle ha så stora kalas nån mer gång. Alltså fick jag koka kaffe en gång till första koppen och sen en ny omgång till påtåren. Den andre personen i hushållet började bjuda på vin så att tiden mellan första och andra sittningen inte skulle bli så lång. Vi har för lite stolar !!!! På diskbänken trängdes blomsterpapper, använda koppar och odiskade fat. Fler tårtor ringdes in.

Men det var fantastiskt roligt. Jag känner mej rik och lycklig som har så många fina vänner. Min första dag som pensionär kunde inte ha blivit bättre.

Från det ena till det andra. Nu är det ännu mer omöjligt att få någon som helst kontakt med den jag bor med. Han har nämligen köpt en ny telefon och i abonnemanget ingick 12 månader gratis Spotify. Nu går han omkring med hörlurar och när jag genom att vifta framför ansiktet försöker påkalla uppmärksamhet, pekar han bara på telefonen och skakar lite på huvudet i (osäkert…) takt.

Trevlig helg…

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *