Vita sladdar

Jag har mött dom länge. Unga människor som har sladdar i öronen. Ibland rör dom på munnen och jag har tänkt: ”Kan dom inte lämna ifrån sig telefonen en enda gång, lyssna på fågelkvitter och vindens sus?” En del pratar inte ens, dom bara går med nåt vitt hängande från öronen.

Nu har jag själv köpt en iphone och upptäckt helt nya ting. Man kan LADDA NER massor. Det kan vara musik eller kanske en sommar- eller vinterpratare som är intressant. Idag lyssnade jag på Hans Rosling som bl a berättade att numera föder varje kvinna i världen i genomsnitt 2 barn, för 50 år sen var det 5 barn. Jordens befolkning kommer inte att öka pga för många barn utan av alla oss som redan finns och som lever länge.

Och nu ser jag faktiskt nya typer av sladdmänniskor. Många kvinnor som jag, som går med raska steg medan de stundom ler lite grann i sin ensamhet på trottoaren eller i skogen.

Om man besöker Telia-butiken så kan man se människor i övre medelåldern som köper nya telefoner, pratar om appar och antenner och hörsnäckor, är intresserade och vill lära sig den nya tekniken.

Vi 40-talister har beskrivits som proppar. Vi är mer än så, vi är många och vi hänger med..

Publicerat av

barbro

En kommentar till “Vita sladdar”

  1. Jo vi är den nya tidens pensionärer men jag har inga sladdar i öronen annat än när jag klyver ved. Då vill man gärna komma bort från verkligheten ett tag. Annars har jag blivit lite besatt av min bok med fågelkvitter. Förut var fågelkvitter just det men nu kan jag inte låta bli att lyssna och veta vilket kvitter som är vilket och känner snart till varje fågelljud i skogen. Sån kan man bli av att bo så här mitt i ödemarken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *