Att känna sig som en stjärna

Vilken härlig dag jag haft! Först fick Kalla en silvermedalj och sen har jag varit på utbildning på Röda Korset hela eftermiddan. Ämnet var ”Bemötande” och det kan verkligen te sig på olika sätt i olika världar. Som vanligt blir jag otroligt imponerad över alla de människor som jobbar ideellt i RK. Idag träffade jag  folk från:

Ladies Villa – ordnar regelbundna träffar med invandrarkvinnor
Språkkafé – samma där med tonvikt på att samtala och lära sig svenska
Läx-hjälp – ordnas på en skola en kväll i veckan för 4-5:e klassare
Besökare – träffar en behövande människa; går ut på promenad eller sitter hemma och pratar bort en stund
Besökare på boende – spelar och sjunger med de som bor där
Sjukhusvärdinnor – den grupp jag tillhör

Otroligt intressant att få höra hur dom jobbar och vilka glädjeämnen och problem de stöter på.

Kursledaren var mycket engagerande och duktig. Hon började med att beskriva att vi alla  föds som stjärnor. Vi är starka och glada och lyckliga. Under tiden och åren dyker det ibland upp trassligheter av olika slag, trassligheter som formar oss men förhoppningsvis kan vi av och till återgå till att känna oss som stjärnor även om det kan kännas tungt ibland.

I mitt liv har det varit trassligt ett tag. En älskad bror har avlidit efter en tids sjukdom och jag känner mej ledsen ända in i själen.

Men när jag tänker lite längre inser jag hur förvånansvärt lite trassligheter jag har i mitt liv.  Alla i familjen är friska, mej veterligt har jag inga fiender och jag har ett väldigt härligt och fritt liv som pensionär.

Och det kan verkligen räcka för att känna sig som en stjärna.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *