Läsare men ej beläst?

Jag läser mycket. Har alltid gjort det. Varje kväll när jag lagt mej läser jag minst en timme. Om jag inte gör det kan jag inte sova, vilket bara är fjaskigt såklart men ändå… det går liksom inte. Jag måste ha min läsritual.

Eftersom mina bokhyllor är knökfulla och jag inte på senaste 20 åren nånsin läst samma bok två gånger, är jag med i en bokklubb där man köper en bok på hösten.  Sen läser man böckerna i sin egen takt och så fort man läst ut en bok får man gå ner till affären och byta.  När säsongen är slut får man välja en av böckerna att ta hem. Det finns ca 50 böcker och det är författare och böcker som ligger i tiden; Augustiprisvinnare och Nobelpristagare m fl. Ett utmärkt system som jag trivs väldigt bra med. Samtidigt som jag byter bok får jag mej en härlig promenad ner på stan.

Nu har jag dock noterat en konstig sak. När jag på helgerna lusläser Dagens Nyheter så har dom boktips. 10 böcker står uppradade i rekommendationsordning. Och nästan aldrig är mina böcker med där. Vad är det jag missat? Finns det liksom finare och viktigare litteratur än den jag kommer åt? Mina böcker är ju också nya? Var kommer dom här ifrån?

Jag fattar ingenting och tänker att jag förmodligen inte är så beläst som man skulle kunna tro … aldrig får man vara glad.

Publicerat av

barbro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *